tisdag 18 april 2023

En tisdag i april ....

Då blir det promenad med Harry förstås .., vi går längs grusvägen och så söderut på kustvägen och hem igen. Vid tiotiden kör jag till Slöinge och kollar blodtrycket på Vårdcentralen. Så enkelt det är! I ena hörnet av väntrummet finns en vikskärm och bakom den kan man själv kolla sitt tryck .., bara vila ett tag och in med armen i som en tunnel och trycka på den gröna knappen och vips, får man ett kvitto på hur det står till, ja, i alla fall med trycket. 

Mitt var 130/55. Det var i alla fall inte för högt. 


Därefter ett besök på biblioteket i Harplinge, där jag hämtade boken "Vänligen, bygg inga berg", författad av Lina Arvidsson. 

Denna Lina har tidigare arbetat som kassörska på en Icabutik i Malmö och oj, så mycket igenkänning det blev!

Kanske är den här boken särskilt intressant för den som delar hennes erfarenheter, jo, men så tror jag nog att det är.  

För mig var den underbar, helt enkelt! 

Hann även med ett besök hos såväl Lantmännen i Harplinge, som på Hemköp i Haverdal. Köpte penséer och extrapris-liljor, en kruka timjan och lite marockansk mynta, plus fyra säckar jord. Upptäckte att jag tappat något alldeles förskräckligt i styrka .., jag som har varit stark och lätt som en plätt bistått äldre kunder med just säckar med jord! Aj, aj. Det är väl bara till att börja styrketräna! 

Lägger in en större bild av den som är i collaget.

Så här är det i boken. Korta strofer. Mer som fragment. 

Passar mig perfekt.

Om Lina Arvidsson kan man läsa här.

På instagram skrev jag om detta när man berättar om sitt yrke, vilket jag ju onekligen har gjort ofta här på bloggen. 

Men inte bara här .., alla tre män som jag varit tillsammans med, har fått höra hur mycket som helst om hur dagarna på jobbet har varit. 

På samma sätt har jag fått ta del av deras tillvaro. Den förste var polis (väldigt intressant, särskilt när han började polisskolan och jag på kvällarna förhörde honom i rättskunskap och annat) ., nr 2 var lokförare och det var ju en helt ny upplevelse, ja, jag fick t.om åka med i hytten och förundrades över hur mycket dessa förare ska ha kunskap om, lååångt mer än jag hade förväntat mig! Och så pv då som är mattelärare .., ja, men hur ofta har han inte kommit hem och vittnat om sin dag på jobbet! Öht tycker jag att det är intressant med andra människors yrkesval och hur deras dagar ser ut. 

Lade ni märke till de två affischerna på den övre bilden? Inte ..? Åtminstone en av dem kunde väl vara från Gröna-Vågen-Tiden på sjuttitalet? Dessa satt på Harplinge biblioteks anslagstavla.

Inga kommentarer: