måndag 17 april 2023

 Första vackra dan i maj ....


Eller inte första kanske, men någon fin dag även i april ..., hoppas jag att vi tar bilen och  kör till Glommen .., slår oss ned någonstans där det känns bra och tar fram ryggsäcken, där vi har något ätbart med oss. 

Kaffe i termos, förstås.

Kanske där borta vid fyren vid/på Morups Tånge? 

Men jo, jag vet .., det gäller ju bevars att leva i nuet. Det har jag verkligen gjort idag. 

Cyklade till affären och tillbaka och såg svarta och vita lamm i hagen i Särdal .., och citronfjärilar fladdrade förbi mig och jag hörde gransångaren nästan hela tiden. Han, den enjängde.

Kom hem. 

Tog därefter cykeln och hade kassen i cykelkorgen och brassestolen i min högra hand och lite vingligt var det till en början, men det gick bra. 

Satt ensam på stranden .., kände hur kall vinden var .., flyttade till en lite mer skyddad plats - men också ganska enskild - och tänkte på unga flickor ., skulle dom våga sitta ensamma där jag satt - utom synhåll från vägen till hamnen ? 

Det räcker ju att man tänker på den danska flickan som blev utsatt för någon man som tydligen förgripit sig på henne. Hu, så hemskt. Som snart sjuttioåring tror jag mig inte om att locka några män, men fy, så hemskt att vara ung och kanske hela tiden behöva vara på sin vakt. Att inte kunna känna sig helt trygg.

4 kommentarer:

Tony sa...

Glommen är fint, vi har stannat till där ute vid några gånger de senaste åren för att fika eller bara.

Elisabet. sa...

Tony: ja, det är så himla trivsamt där. Så enkelt. Icke-flashigt!

Bert Bodin sa...

Fyrplatser är ofta vackra ställen. Har du tänkt på det?

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Så kanske det är. Jag har helt ärligt inte varit på så många fyrplatser.