söndag 16 april 2023

       En underlig natt, men hörvärd ....

Bilden från en bok med text och illustrationer av Lena Larsson. 

Natten mot söndag blir en nästan sömnlös historia. För att inte nöta ut lakanet när jag snurrar runt, runt, lyssnar jag till olika avsnitt av Söndagsintervjun i P1. Intervjuare är Martin Wicklin. (Och ja, jag inser att det är precis vad man  i n t e  ska göra, man ska ha lugn och ro und so weiter ...). 

Först ut är den kända Dominika Peczynski - före detta medlem i Army of Lovers, numera kanske lika känd som maka/sambo till före detta finansminisistern Anders Borg. Det blev ett underligt program. Jag tänkte mellan varven att snart går hon sönder .., hon lät så otroligt nervig, eller rädd att inte vara till lags. Och samtidigt är det ju det hon inte  v i l l  vara, till lags .., "som alla andra". Lyssnade till hela programmet, men kände mig mest ..., förundrad, efteråt. 

Därefter tog jag mig an intervjun med spaningsledaren inom Sthlms-polisen, Mats Lindström. Det blev av naturliga skäl ett helt annat program. Fantastiskt intressant och vilken människa! 

Men nu var jag väl ändå trött? Icke! Jaha, då tog jag nästa, det var intervjun med skådespelaren Tomas von Brömssen. Ja, men det var ju helt otroligt .., nu blev det ytterligare någonting helt annat! Denna underbare man fyller åttio år den åttonde maj och det blev en tillbakablick från uppväxten i ett arbetarkvarter i Göteborg .., om skolgången i Östra Real bland elever från helt annan uppväxtmiljö .., och det handlade om trångboddhet, om Albert & Herbert .., om den enorma  populariteten i Norge .., och mycket annat. Efteråt var jagrörd inombords. 

Vid det här laget hade Harry krupit upp närmare matte (vilket inte händer ofta) och han torde väl vara landets mest allmänbildade hund vad gäller radioprogram som han tvingats lyssna till ..., men nu snarkade han gott. Det gjorde inte hans matte. 

Sist ut blev intervjun med Thomas Hammarberg - den förre riksdagsledamoten (s), diplomaten .., ja, han har varit utrikeskommentator för såväl Expressen som Dagens Eko, samt ordförande för den svenska sektionen av Amnesty. Då började jag äntligen att bli lite sömnig och hann faktiskt inte lyssna klart; det ska jag göra idag. Nå, jag hann i alla fall ta del av när han berättade om mötet med Putin - vilket var intressant -.  Att denne Thomas H var född i Ångermanland, det hade jag ingen aning om.

Ett annat avsnitt som jag tänker lyssna till, är detta. 
Otroligt nog känner jag mig tämligen pigg just nu, när klockan närmar sig tolv. Om tre timmar ger sig pv av till Morup för konserten i kyrkan och dit får jag - några timmar senare - sällskap av med Eva och den halvlånge. 


2 kommentarer:

Turtlan sa...

Oj då. Såna nätter är inte bra. Man missar totalt avgångarna för sömntåget. Ju längre det går ju värre.
Jag har sovit ok, nästan för mycket. Men helgen har varit sämre hälsomässigt. Vet delvis varför men hoppas inte att annat bidrar. Dvs det har varit mycket sista tiden…

Men hoppas på lite energi idag. Hoppas söndagen inte blir alltför trött och seg för din del.
Tack för tipsen om söndagsintervjun. Jag missar kolla vilka gäster de haft men ska spara det som favorit i SR play appen nu.

bettan sa...

Bästa Elisabet,
jag läser att du förstår varför du inte kan somna. Du lyssnar och lyssnar och lyssnar....skönt att kunna göra precis som man vill😉