söndag 28 maj 2023

Dagens fönster .... 

... fångades i ett sovrum i Skåne och det var där vi låg och sov, natten mot idag. Jag skymtar min avplockade behå där till höger. Den borde tvättas i Remol .., finns det öht kvar och var det inte Remol som användes till blekning, eller minns jag fel? 

Vi gick till sängs och hade fönstret öppet på vid gavel, inte som på bilden. Vaknade vid tretiden av koltrastflöjtande och tänkte att något mer ljuvligt finns väl inte? 

Tre timmar senare kom en lite sömndrucken 4-åring intravande och kröp ner under farmors täcke. Vi pratade om Sommarskuggan .., denna till synes eviga följeslagare i den lille gossens fantasi.

2 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Remol är ett blekmedel, ja. Men de flesta vita bhar är färgade vita så använd det inte på bhn om den ska vara vit. Elastan, lycra och liknande material är gråa i sitt ursprungliga tillstånd och bleker man blir de grå. Ologiskt nog så bör allrså vita kläder som innehåller lycra och elastan tvättas i kulörtvättmedel.

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: Men du kunde du! Tack som delade med dig! Inte i min vildaste fantasi hade jag tagit kulörtvättmedel till mina behåar.