tisdag 9 maj 2023

Tv-tips ....

Det sägs att norrmän i allmänhet tittar på så många svenska tv-program, så där så de har betydligt lättare att förstå svenska, än vad vi förstår norska. Men .., jag tror att det kommer att ändras, då det nu finns så många intressanta norska produktioner. 

I eftermiddag tittade jag t.ex på "Där ingen skulle tro att någon kunde bo" och det tycker jag är alltid är sevärt. Vilka scenerier .., vilka uthålliga människor! 

Och senare ikväll var det från en förlossningsklinik i Norge och det programmet har jag sett så många avsnitt av och ändå är jag osäker på programmets titel .., "Förlossningskliniken Norge", tror jag det är och sänds på kanal 11. Nästan som de ambulansprogram jag brukar titta på (eller brittiska "Akuten" när det sändes), men här är ju det mesta normalt, inte så mycket sjukdom.

En av de dokumentärer som verkligen fastnat i mitt hjärta, det är "Gubben i stugan" av Nina Hedenius; det är hon som är på bilden. På SVT-play finns en dokumentär som handlar om just själva filmmakerskan och filmen är gjord av Fredrik Wenzel. 
Vilken kvinna! 
Vilken integritet!
Här en länk till det programmet.

Tittade även på Utrikesbyrån med intressanta gäster (bland annat Tomas Nordengren, Andreas Utterström, Elizabeth Walentin och med Prescilia Haddad som utmärkt programledare! Ikväll handlade det om det stundande amerikanska valet .., om Donald Trump förstås .., Biden och lite annat. Länk här. 

Nu mot sängen! (Pv har varit på körövning och kom hem, kortsnaggad och stilig.)

3 kommentarer:

annannan sa...

Där ingen kunde tro såg jag förra gången det sändes och var helt fascinerad. Det är en så bra titel också.

Elisabet. sa...

annannan: Själv måste jag se ikapp .. , har missat så många avsnitt!

Rexxie sa...

Appropå tv-program hoppas jag att du kollar på Drömslottet. Underbart!

https://www.svtplay.se/dromslottet