onsdag 12 juli 2023

Återbördad  till landet Halland ....


Det må vara aldrig så trevligt att vara ute med båten - alla trivsamma möten med andra i samma sits, bad i samma hav (Kattegatt) men ändå annorlunda .., nybakat bröd från bageriet var morgon och det där totalt avstressade - men ändå, att sova i en bekväm säng: halleluja! 

Anna och Micke kom till Torekov från Skåne vid halv elva igår och efter kaffe och deras medhavda jordgubbar och gott bröd, så kastade vi loss och gav oss av hemåt. 

Det  blev en bekväm resa för pv, som hade såväl Anna som Micke som styrman och det blev mycket surr om båtliv och olika begrepp, men mycket annat hanns också med. 


Bilden visar två av alla kvarglömda klädesplagg som man upptäcker vid den långa bryggan i Torekov. 

Massage av ben, t.ex. Och bad från badstegen i aktern. Nu återstår att återigen tömma båten på allt som inte ska vara där under några veckor .., tömma kylen, tvätta sängkläder, ja, städa upp den helt enkelt. 

Och nu ska jag enbart njuta av den  där sköna sängen .., att ha nära till bad och dusch .., att inte behöva krångla sig upp eller ner, ja, helt enkelt leva ett vanligt hemma-liv. Men tänk, vilken tur vi har haft med vädret! Nu vid sextiden på morgonen, strax efter att jag hängt ut tvätten, kom såväl regn som åska. 

Nästa längre utflykt med båten, ja, det blir för pv och hans bror att segla upp båten till Bohuslän. Där ska brodern med fru och ett annat par segla i en veckas tid. Sen ska den seglas hem igen och  k a n s k e  att vi själva blir i just Bohuslän efter bröllopet i augusti. Vi får se.

3 kommentarer:

Babsan sa...

Äben om det är härligt på alla sätt med resor på olika sätt,så sängen hemma är oslagbar

mossfolk sa...

Det ligger så mycket sanning i ”borta bra, men hemma bäst”!

Elisabet. sa...

Babsan och mossfolk: precis så! Det var MER än ljuvligt att komma hem! Och bara detta att sova i sin egen säng!