torsdag 13 juli 2023

Som i advent ...

Två julstjärnor vilka  flyttat från vardagsrummet till gästrummet (tidigare kallat "Gunnars Rum") har fått nytt liv och blommar nu så här fint.

Och kanske får Gunnars Rum återuppstå, då jag fick ett meddelande nu på morgonen, där herr Rindå undrade om rummet är ledigt tre dagar/nätter i början av augusti. 

Svaret blev "högst troligt!"

Torsdag idag. Regnet öser ner och pv har planer på att cykla till hamnen och fixa med fikabordet som han tillverkat. 

Mina planer? Jo, att ta mig an den bok jag hämtade från biblioteket igår .., fortsätta med tvättandet och skicka några postens vykort (där man använder egna bilder). 

Andra planer finns också. Pratade med min syster i Skåne och hon lät lite uppgiven. Jag funderar på att ta henne på en liten roadtrip i Skåne med något eller några stopp, det tror jag vore trevligt - för oss båda -. Har också beställt klipptid hos friherrinnans frisörska i Skipås, det blir på tisdag i nästa vecka. Efter covideländet när jag nog tappade närapå hälften av allt mitt hår, har det sannerligen tagit fart. Nu växer det så det knakar!

Och så en bild från seglatsen från Torekov och hem. 

Anna hade ett sjå med alla begrepp .., halkip, knape, fock, mantåg osv, men var ihärdig.

Hur man "låser" tampen runt knapen fixade hon också.

Sist av allt: ni missade väl inte Eva Arminis Sommarprat tidigare i veckan? Dessa rader kom till mig nu på morgonen: 

"God Morgon vännen! I natt när jag inte kunde sova så lyssnade jag på Sommar med Eva Armini. Helt, helt underbart! Tack för ditt tips, utan det hade jag kanske missat henne. Kram från Barbro i Tranemo."

Länk till programmet finns här.  

Och såååå glad jag blev att du fann det värt att lyssna till, Barbro! 

 


Och tänka sig att penséerna i blomlådorna ännu inte helt och hållet tackat för sig, allt regnande och all hetta till trots.

Dom får allt hänga med ett tag till. 

Har man varit uppe sedan klockan fem på morgonen, är det väl helt godkänt att ta sitt 11-kaffe nu, fyrtio minuter för tidigt? 

Så blir det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hemma sa vi förmiddagskaffe och aftakaffe, och båda ger ju en frihet, tidsmässigt. Själv dricker jag inte kaffe över huvud taget! ellem

Elisabet. sa...

ellem: ja, men klarar tydligen livhanken även utan kaffetåren ,-).