fredag 11 augusti 2023

 Och så blev det fredag ....


Tänk, att det känns så skönt att  båten kommit hem och nu ligger på sin ordinarie plats. 

De tre herrarna seglade nonstop i sexton timmar - upp i ottan vid sextiden, framme vid halv elva -. 

Allt hade gått bra, förutom att pv:s storebror drabbats av sjösjuka, då när han skulle pyssla med nånting i "salongen" under däck. Dessutom hade det gungat rejält. 

Sådana äventyr ger jag mig aldrig in på  när det är rejäl sjögång. Jag förbereder lunchen och har den i kylväskan där vi sitter på däck; det fungerar bra.

Senare idag åkte vi tillbaka till båten/hamnen, men först ett besök hos friherrinnan. Hon hade önskat sig en sockerkaka och jag bakade två; en med äpplen/kanel, och en helt vanlig sockerkaka. Vi delade dem systerligt. 

En bytta med kokt kyckling, ris, currysås och kokta grönsaker fick också följa med, plus vinbär och vindruvor, samt lite vispad grädde. (Sämsta grädden ever-ever att vispa, den blev aldrig tjock!) Patienten låg på sin säng när jag tittade in och herre min skapare ..,  hur hennes högra arm ser ut! Nästan blåsvart och svullen!

Så Skallkroken, där Pv röjde undan efter herrseglingen .., diskade bort och dammsög, tömde soporna, satte på segelkapellet, ja, lite sånt.

Själv tog jag mig ett dopp i ett svalt hav och Malin i en båt intill hojtade: "Elisabet, tänk på att det har varit översvämningar och vattnet KAN vara mindre rent än vanligt!" Efter doppet spolade jag av mig med den vattenslang som finns på bryggan. Iiiiiiskallt vatten i slangen, men det kunde ju inte hjälpas.

Mötte vänliga människor. En man kom promenerandes med världens sötaste lilla Jack Russel som påminde såå om Nelly, men lite mindre. Liten, fyrkantig, korta ben. Hette Frank och var 3 år ung. 

Ett annat par stannade vid vår båt och småpratade .., kvinnan sa att hon kände igen mig, hade jag inte arbetat på Ankaret, ja, dialekten var det väl mest hon kände igen ..? "Och du var ju mörkare då och hade långt hår ...?"

Jo, så var det ju.

Paret bor i vanliga fall på Lidingö, men hade - precis som Franks husse - tillbringat barndomen i Haverdal hos mor, - eller farföräldrar. Nu var det husbil som gällde.

I morgon blir en spännande dag. Såväl svärson (Peter) som dotter (Maria) ska delta i Cykelvasan. Nio mil på leriga stigar/vägar! Maria har starttid 9:45 och Peter 8:40. Heja, heja!

Men huuuu! Tv-bilderna från Sälen visar eländes-förutsättningar. Vasaloppsappen är dock nedladdad och nu kan jag följa dem i spåret. 

Tittade ikväll på en fantastisk dokumentär om Magnumfotografen Thomas Hoepker!  Valde den i stället för "Duellen" och ångrade mig inte. Vilken film! "Dear Memories" är titeln och den var sevärd. Inget Sommarprogram har jag lyssnat till heller, ja, inte de senaste dagarna. Ser så fram emot det allra sista programmet med Finlands president Sauli Niinistö.

Inga kommentarer: