måndag 11 december 2023

Beslutet ....

Den som ännu inte - men tänker titta - på avsnitt 9 av GVFÖ (Norge) bör sluta att läsa här.

Så var det då dags för det näst sista avsnittet av Gifta vid första ögonkastet - den norska varianten -. 

Ja, alldeles enkelt är det inte. 

Par 1. Där är mannen förälskad i kvinnan, men hon hittar hur många fel som helst på honom - nej - det var ingen bra matchning. Där  är jag bombsäker på att det blir njet från hennes sida. 

Par 2. Det är kvinnan med det vackra, mörka håret och som skrattade så mycket till en början och där den tilltänkte - eller han som blev hennes make - är den mest tystlåtne man jag någonsin skådat. Jag tycker ofta att han är på gränsen till ohyfsad, men har säkert goda sidor också. När kvinnan gärna vill ha grönsaker i handlingskorgen, surnar han till och slänger demonstrativt ner rotselleri, broccoli och annat som bara dimper ner i korgen. Nej, det blir ingen fortsättning, tror jag. Hon saknar bekräftelse. Han tycker att det är jobbigt med kameramän i huset. Ja, vad hade han väntat sig, när man anmäler sig till ett tv-program?

Par 3. Dessa trodde jag verkligen på, men kvinnan tycks bli allt mer osäker.  Precis som nr 1-kvinnan, saknar hon motstånd och oroar sig över att mannen inte tar tillräckligt med initiativ. Ikväll kom hennes "familj" (såg ut som bröder, men var inte såväl hon som maken enda-barn?) på middag och det visade sig att dessa män var jägare och såg ut att ha en slags pondus, på ett trevligt sätt. Jämförde hon elektrikermannen med dem? Eller var "bröderna" (jag reserverar mig) helt enkelt mycket tryggare i och med syskonskapet och att dom kände sin syster. 

Nu mot sängen! (Bilden togs i småbåtshamnen i Limhamn och fönstret sitter i dörren till dusch-huset. Supersmart idé med de genomskinliga människorna ....!)

Inga kommentarer: