fredag 15 december 2023

Inspektionerna ...

Något som jag för mitt liv inte begriper, det är att inspektioner på arbetsplatser ofta föranmäls! 

Så är det t.ex där pv har arbetat tidigare .., och uppenbarligen även på byggarbetsplatser och kanske på andra ställen också. Alldeles förfärligt är det ju om det gäller djurhållning.

Ja, men vad är då vitsen?

Det hände även hos oss i affären - detta att Miljö & Hälsa aviserade sin ankomst - däremot fick vi oanmälda besök av någon anställd av Axfood eller Hemköp som kom - helt oanmält - och kollade datum (så att inte vi sålde det som var utgånget), fyllnadsgrad i hyllorna, städning och mycket annat! 

Precis så tycker jag att det bör vara.

8 kommentarer:

annannan sa...

Jag förstår hur du tänker, men menar att bägge sorterna behövs, i alla fall i djurhållningen. Lantbruk har så lite personal och kommer man oanmäld kan man inte räkna med att det finns någon som kan ta emot och visa runt. Jag kan tyvärr inte rutinerna för djurskyddsinspektörer, fast vi utbildade sådana på mitt svenska jobb. Men det är begränsat vad man kan se om inte någon ansvarig är med, och det finns sådant man behöver kunna fråga.

Anonym sa...

Annannan: Ja, jag sa just det till pv, men då tänkte jag mest på skolorna, att alla kan ju vara upptagna med annat och då blir det kanske varken hackat eller malet? Men pv vill ha icke-föranmälda besök i skolorna, detta till trots. Det blir kanske knepigt på fler ställen också, som inom djurhållning, men man kanske kunde varva? /Elisabet

Babsan sa...

Största problemet tror jag är dessa alla underentreprenörer där har man ingen koll alls …..

Bert Bodin sa...

På mina arbetsplatser har vi alltid levt med någon form av kvalitetscertifiering.

Där kunde någon 'inspektör' helt överraskande dyka upp för att kontrollera våra rutiner. Inget konstigt med det. Nu var det ju ingen livsfarlig verksamhet som vi ägnade oss åt. Men kvalitet i alla lägen, var vi måna om.

Elisabet. sa...

Babsan: ja, så är det säkert! Det förstår man ju nu när man hört hur det går till på framför allt stora byggprojekt!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Det förvånar mig, på en resebyrå! Vad var det som kontrollerades?
I nästan alla butiker jag har arbetat, har miljö & hälsa förvarnat om sin ankomst och i just livsmedelsbutiker, där tycker jag att det är galet.

Bert Bodin sa...

Vi hade vissa kriterier som måste uppfyllas. Etik och moral gentemot kontraktsbundna kunder till exempel. Sekretess var en annan sak som krävs av kunder. Vi hade ju säkerhetsklassade kunder också.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Aha ...! Tack som förklarade!