söndag 10 december 2023

Nobel och lite annat ...


En söndag fylld av skidåkning och skidskytte  och det blir glädje och besvikelser, men så väntar ju Nobelprisutdelning och det är enbart glädje. 

Detta är vad jag tänker på: Jo, att kungen ser så förskräckligt sur ut mellan varven, nästan ARG och att produktionen kändes aningen hackig .., inte så där superproffsig som tidigare. 

Enligt mitt sätt att se det, stack två talare ut. Den ene var Heiner Linke som höll tal till fysikpristagarna och den andra var Kerstin Enflo som talade till ekonomipristagaren Claudia Goldin (som satt sååå fokuserad och tycktes lyssna så uppmärksamt). 

Kronprisessan tycktes trött .., Carl Philip hade kortare hår än vanligt .., och kungen tyckte att Silvia skulle lämna podiet före honom, men det tyckte inte hon. 

Nu blir det middag och senare ikväll bankett.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Jag har också noterat att kungen ofta ser sur ut. Han kanske ville gå på bio ikväll istället.

Tony sa...

Håller med dig kungen har lagt sig till med en väldigt konstig min, typ arg.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, eller vara hemma och se på tv ,-)

Elisabet. sa...

KulTur i Natur - Tony: Han kan ju åtminstone låtsas och jag tycker att han ibland ser ut att vara a r g!

Monet sa...

Även kungar kan bli griniga när de blir äldre -typ En man som heter Ove. Kungen har ju inte haft det särskilt lätt med olika sorters medieuppmärksamhet under senare år och det märktes ganska väl i kungareportagen under jubileet att han inte verkar vara på särskilt bra humör rent generellt. Tror han är rätt trött på mycket - 50 Nobelfester är ju nog för vem som helst. Jag bekymrar mig mera för drottningen, hon verkar ofta väldigt trött numera och sitter ju och klipper med ögonen. Tänker också på hennes mammas demenssjukdom och vad som händer om Silvia också blir sjuk…

Elisabet. sa...

Monet: ja, visst kan det vara så! Ju äldre man blir (räknar in mig själv), orkar man kanske inte hålla fasaden uppe. Och det du skriver om drottningen, har jag också tänkt. Hon ser så väldigt trött ut och på tillställningen tyckte jag att hon rörde sig lite annorlunda, men det kan ju bero på just trötthet.