måndag 4 mars 2024

Dagens Fönster och lite till ...

Första måndagen i mars idag och pv är förmodligen på väg hem från Sälen. I ett sms skrev han följande igårkväll: "Nu är vi på boendet, sängarna bäddade och jag vill sova. Det här var helt klart det jobbigaste loppet."  Närapå tre timmar längre än förr om åren! 

Sov rakt av hela natten fram till klockan fem, somnade om .., sov ytterligare en timme och kände mig såååå utvilad! Vilken lycka! Åt frukost, städade undan, tömde dammsugarpåsen (ofattbart hur mycket hundhår och annat "båss" som kan fylla en hemköpskasse!!), putsade köksfönstren men med uruselt resultat (tror att jag ska slå på stort och anlita Eriks fönsterputs) .., hängde upp nytvättade lakan ute i friska vinden .., öppnade för solfångarna .., vattnade blommor, diskade undan .., satt ute en halvtimme och studerade fågellivet .., funderade på var gråsparvarna är, ja, en av stensjögrannarna - Björn, f.d. mäklare som en gång i världen sålde det här huset till pv - ringde på dörren igår (det gällde Vägföreningen) och han påstdod att han sett gråsparvar vid eken. Va? Är jag verkligen så blind?

På väg hem från nattjobbet ringde som vanligt äldsta dottern. Tio nattpass kvar, sedan flyttar hon hem till Malå. Det hade varit ovanligt lugnt på jobbet, så totalt annorlunda i jämförelse med akuten i Danderyd. (Fast det förstås, på civa ligger de flesta patienterna i respirator). Hon säger att hon trivdes där också (på akuten) .., nätterna formligen  s u s a d e  iväg!

Och vännen Eva i Tyresö ringer också. På agendan idag promenad vid vattnet någonstans i Tyresö, men jag kommer inte ihåg var. Jag hör hennes halvlånge make ropa i bakgrunden: "Eva! Vet du hur mycket Duplantis fick för vinsten igårkväll?"  Nej, det vet hon inte, inte jag heller, men jag gissar på 1 miljon. Det var fel. Fyrahundratusen, var svaret. 

Ibland undrar någon vad den där lille gröne figuren i fönstret är (bilden) och jag kan säga att det har jag ingen om, kanske en liten drake eller sjöhäst eller något sådant? Den inhandlades i Upplands Väsby, där en äldre kvinna sålde sina små alster och jag föll pladask. Den kostade 90:- och jag älskar den.

Inga kommentarer: