söndag 3 mars 2024

Söndag, Vasalopp och äntligen lite solsken!

Två norska segrare (dam och herre) i dagens Vasalopp och en helt underbar Alvar Myhlback som endast sjutton år gammal (!!!) tar en tredjeplats. Vilken ödmjuk och fin kille det verkar vara! För andra (läs: mig närstående personer) tycks det gå tungt, men det är ju inte annat att vänta. Det blir nog en evighetslång dag i spåret.

Så blev då natten mot idag ännu en sömnlös natt och med eländig värk i det högra underbenet, precis som när jag var liten (kanske 120 cm ,-) och hade denna ständiga benvärk på nätterna. När klockan närmade sig fyra utan en enda minuts sömn, gick jag ner i köket och tog mig två Alvedon. Det räcker med en tablett, står det .., men jag tog två. Gick upp igen och Harry låg nära-nära-nära och jag tänkte att han är nog ett bra komplement till värktabletter.

Men nu är han också trött, ja, efter att ha fått sin sömn helt förryckt (helt och hållet mattes fel), då jag vände och vred och ändrade läge och lade mig på sidan eller kurade ihop mig likt en ostbåge och jag strök Harry över huvudet och tänkte .., ååå, vilken trygghet han ändå är.

På morgonen Vasaloppet på tv. 

Någon galen aktivist försöker då sabotera för den som är på väg in i Mora och själva upploppet och jag förstår för mitt liv inte hur hen tänker! Är avsikten av väcka uppmärksamhet, så misslyckades det totalt .., är avsikten att få fler människor inne på samma tankar, tror jag att resultatet blir det helt motsatta. Människor blir bara arga, för att inte säga vansinniga! Alldels utmärkt skött av funktionärer eller åskådare som tog fast aktivisten, som då inte kunde förstöra för segraren vid upploppet.

Ägnade delar av gårdagen åt att knåpa med DN:s korsord, såväl fredagens som lördagens. På det förstnämnda fattades en eller två små rutor, så jag ringde Karin i Bjäresjö och så tog vi det tillsammans. Hon är den bästa av livlinor! Karin i sin tur hade kört fast på "Askungen" (fyra bokstäver) och kunde inte begripa vad det skulle bli. 

"Nej, inte askungen, tänk på AS-KUNGEN" (dvs Oden), sa jag, lycklig att kunna hjälpa till. 

Nu är båda korsorden lösta och lagda till handlingarna. Skidskytte på tv, damernas stafett kanske? Till söndagsmiddag eller sen lunch blir det stekt blodkorv med lingonsylt. Inte illa.

2 kommentarer:

Turtlan sa...

Om man får vara lite ironisk så behövde man ju verkligen inte demonstrera för Rädda våtmarkerna just idag…! Jo det var visst de igen.
Idag var det väl närapå nio mil våtmarker….

Anonym sa...

Turtlan: Hahaha! Verkligen! /Elisabet