fredag 8 mars 2024

Dagens fönster och lite till ...


... fångades i landet Skåne hos sonen med familj och då såg herr pv så här avslappnad ut. (Vid hans sida skymtar Harrys ben).

Idag tar vi bilen och kör till Skåne. Mer som en liten flykt. Först till min syster med familj i Västerstad där pv ska fälla några träd - eller ta hand om träd (troligen popplar) som ramlat så där halvledes - och i eftermiddag tar vi sikte på Bunkeflo och i morgon blir det övernattning i Ystad på Stationen. 

Det är tungt utan Harry och allra mest tungt är det för pv och det var hans idé att vi skulle göra något annat .., än att gå hemma där precis allt påminner om Harry. 

Harry var hans första egna hund och dom har verkligen varit tajta.

För övrigt? Så är vi nu Natomedlemmar  .., (vi var positiva till detta såväl pv som jag själv) .., jag hade åtta rätt på veckans nutidsquiz i DN .., det är final i Melodifestivalen i helgen, men vi har inte sett ett enda program, så jag har noll koll vem som borde vinna och Sigge har fått kokt fisk och ligger och sover så gott på fällen i soffan. Friherrinnan ger honom mat när vi är borta. 


När vi åker söderut idag, ska vi hämta upp min systerdotter Rita i Helsingborg. 

Det var evigheter sedan vi körde in i själva centrum .., däremot låg vi där med båten för kanske två år sedan. Oj, det var en krånglig tilläggning med stark vind, men när vi väl pustade ut, hade vi första parkett i norra hamnen med människor som strosade precis några meter från båtens akter (vi ligger alltid med aktern före), det kändes som om vi befann oss på bio.

Bilden togs just i Helsingborg.

8 kommentarer:

Turtlan sa...

8 st rätt här också. Brukar hamna där ungefär.
Ha nu en fin resa! Helsingborg är ju vårt stadiga besöksmål i Skåne. Ja det har ju sina förklaringar….

Babsan sa...

8 rätt här med.Ha en fin tripp

Gunnel sa...

Bara 7 rätt. När du missar "mellon" har du absolut inte missat någonting. Förstår inte varför jag tittar på det. Det är ju ett barnprogram.

mossfolk sa...

Vilken ynnest ändå, att få ha fyrbeningar som kommer att betyda så mycket vid sin sida en del av livet. Jag minns hur vi, lång tid efteråt, liksom automatiskt tittade under bordet innan vi sköt in en stol efter att Lurvig dött. Och hur barnen värjde sig i dörren när de kom hem, förberedda på att bli halvt omkullsprungna av Cosmoshunden… som inte längre fanns.
Men allra mest minns man förstås allt fint som var medan de levde.
Förstår att det blev jättetomt utan Harry. Och så härligt att han fick bli gammal och grå hos er ❤️

Anonym sa...

Det brukar alltid vara bra att bryta lite vardagsmönster när livet i övrigt förändrar sig så drastiskt som nu. Och Mossfolk! Så roligt att få ett livstecken från dig! Vi är nog många som saknar dig och undrar hur just du har det i ditt vardagsliv. Kommer du att börja skriva i din egen blogg snart igen? Monet

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Turtlan, Babsan och Gunnel: då var vi liksom i samma härad ,-)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, det är ju alla småsaker man påminns om. Detta när vi åkt bil och jag alltid öppnar bakdörren så snart jag kliver ut, van att Harry har sååå bråttom att ta ett skutt och springa iväg på gräsmattan! Glad att vara hemma. Eller när jag går och lägger mig .., då låg han där redan innan, oftast någon timme i förväg. "Natti, natti!" sa vi när han gick upp och vände sig om, halvvägs uppe. Sånt. Och än värre för pv som säkert gick på minst fem promenader, varav en var Kvarntorpsrundan som är lång, varje dag, nu när han inte arbetar längre. Så älskad av Harry! Och ja, jag är sååå tacksam att han hamnade hos oss och att vi fick förmånen att älska honom.