onsdag 5 november 2008

När allting bara tjorvar sig ...

Då kan det bli så här ...

  • Pelle vill absolut inte ha torrfoder och inte kattmat på burk och definitivt inte nykokt fisk. Nej, han vill ha kokt torsk, så enkelt är det. När jag går förbi honom, slänger han ut en klo och river mig på benet. Han är surast i världen.
  • Telefoninstallationen - jag bytte operatör från Tele 2 till Com Hem -, ville sig inte alls till en början. Nu har jag en flera meter lång, grå sladd som slingrar sig likt en orm i djungeln .., från soffan förbi loppisfåtöljen, framför dörren och bakom tv:n, tills den, sladden, äntligen når modem-lådan. Till en början är telefonen stendöd och jag tänker förfärliga tankar om all teknisk utrustning, inte minst såna där förfärliga bloggar som säger "nej tack, du har redan förbrukat ditt utrymme!" och så får telefonoperatören en släng av sleven också.
  • När jag sedan, glad i hågen (ja, jag var ganska försiktig ändå med pengar på Irland ..) loggar in mig på internetbanken, står där ett meddelande att man inte ska inbilla sig att saldot stämmer, ty där har blivit ett "tekniskt missöde". Det också.
  • Och medan allt detta händer .., tänker jag på att från och med i morgon arbetar jag tretton dagar på raken ...., tretton dagar ..., och hur lycklig blir man då, det kan man grunna över.
  • Ungefär så är det.

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter inte som världens bästa dag.

Elisabet. sa...

eva: den är nog bra .., sett i ett större perspektiv .. ,men jag AVSKYR när det är tekniska problem .., jag känner mig så totalt handfallen.

Love, literature and gardening sa...

Usch det är så jobbigt när det enda man vill är allt ska fungera smidigt kring en och att det ändå inte gör det trots att man inte gjort ett enda dugg för att förtjäna eländet. Har nog något litet med vårt kvinnliga kontrollbehov att göra också är jag rädd.

Joanna sa...

och här sitter jag och bara lyssnar på tekniska problem hela dagarna!

och vårat eget system krashar hela tiden..

det tycker kunderna är komiskt.

och så har jag en stor bulle i munnen och så ringer det!

så kan det vara vissa dagar :)

Elisabet sa...

joanna: jag har nyss varit till bageriet här på gatan och sitter nu här och mår MYCKET bättre ..-)

(Ditt jobb hade givit mig nervkollaps inom två dagar!)

Elisabet sa...

love, litterature and ..: ja, jag VILL verkligen att det ska fungera det här med sånt som jag inte begriper ..-))