onsdag 5 november 2008

Ny dag ...Hela natten mot idag har min klockradio varit påslagen och jag har, i sömn, men ändå närvarande, lyssnat till slutspurten av det amerikanska valet.

I drömmen har jag varit med och firat Obamas seger och när jag vaknade visste jag knappt vad som var verklighet?

Men så är det .., den endaste 47-årige Barack Obama blir Amerias näste president och måtte nu inget hända honom .., jag tänker på alla vettvillingar som inget hellre önskar än att sätta fingret på avtryckaren och jag tänkte och tänker också på Obamas två barn och hans hustru .., oj, nog måste det kännas oroligt.

När mina egna barn var små, hände det ibland att vi på besök i Stockholm eller Göteborg passerade husväggar där någon klottrat "Skjut en snut!" och eftersom deras pappa var och ännu är polis .., skyndade man sig förbi husväggen och hoppades att ingen av dem hade hunnit läsa vad där stod ..., och i fallet Obama finns det säkert tusentals galningar som mer än gärna vill sätta stopp för hans kommande gärning som president.

Nu är det bara att innerligt h o p p a s att allt går bra.

En verkligt stor förlorare i nederlagets stund visade sig John McCain vara!

Heder åt sådana människor!

5 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Jag har precis hört Barack Obamas segertal från Chicago och det var riktigt bra: vilken stor dag för USA!

Jag håller med dig: John McCain är en sympatisk och intelligent person vilket även han visar sig efter valförlusten, all heder till den mannen - som är så himla mycket bättre än George W. Bush.

anna of sweden sa...

Och så hittade jag till dig. Kommer tillbaka imorgon och läser mer för nu är klockan alldeles för mycket i USA och jag måste sova.
/Anna

Elisabet. sa...

dmh: ja, jag tycker att McCains tal var rent av rörande ..-)

anna: välkommen!

qi sa...

Jag är sömnig idag. Somnade med TV:n på och vaknade vid 2-3tiden och följde sedan bevakningen fram till fyratiden. Då hade jag bl a sett de mycket glada Filip och Fredrik i femman utnämna Obama till segrare långt före alla andra. Somnade om och vaknade vid sjutiden då allt var klart och även resten av världen hyllade Obama som vinnare.

Det känns bra!

Elisabet sa...

qi: ja .., och jag hade ett mail från min syster i Australien i morse och hon avslutade så här: "Har precis tittat på Obamas segertal. Det var ju för skönt att han vann. Nu finns det något
hopp för världen!!!"

Ungefär så känns det.