lördag 31 januari 2009

Pelle är surast i världen ..



När inte Pelle får som han vill; det vill säga, när han inte får nykokt fisk, då blir han skitsur.

Det är då han puttar iväg mina pärlörhängen från lilla fatet .., det är då han vässar klorna på loppisfåtöljen .., det är då han ägnar sig åt att riva ner herr och fru Tupp från bokhyllan.

Det går till så här: han hoppar upp och sätter sig längst uppe på fåtöljen och så tittar han på sin matte .., så där .."ser du nu vad jag ska göra ..?" och det gör jag .., och just som jag ropar att .."hörru .., du rör inte tuppen!" ..., då, puttar han ner den.

Tjopp, bara.

Sedan tittar han ytterst förvånat ner mot golvet.

"Nej, men oj .., råkade den trilla ner ...!!"



Direkt efteråt hoppar han ner till fåtöljen och busar med skinnet och när jag läxar upp honom, då tittar han på mig med en blick som betyder ..."ja, ja .., så går det när man inte ger sin katt nykokt fisk, skyll dig själv!"

10 kommentarer:

Linda sa...

HAHAHAHA!!!
Han är alldeles underbar ju!!!
Goa Pelle, du är ju precis som en busig katt ska vara :)
Nosgos från Selma!

Elisabet. sa...

Selma: fy skäms på dig att hålla på Pelle ..!

Men du kan hälsa till matte och micke! Och lilla pyret. Och mormor.

Christina sa...

He he, vilken rallarsving han fick till med vänsterkardan ;)
Och att du lyckades fånga honom på bild just då - suveränt!

Anonym sa...

Klart att han måste få lov att visa sitt missnöje, och kan man inte göra det med ord får man göra det med kroppen! Fick han någon fisk, pElle?
/Småländsk tjej

qi sa...

Bra pElle! Ja vi här i Kållered hade ett fasligt sjå i morse att få upp vår hushållerska, hon inbillar sig att hon har nån sorts ledighet en del dagar i veckan och då är det verkligen både si och så med frukostlagandet i det här huset! Vi, det vill säga jag!, Ella, den enda modiga i det här huset, fick ta i med hårdhandskarna, eller tassarna menar jag, närmare bestämt en tass med välvässade klor som jag lite diskret smög in under täcket... Oj vilken rolig effekt, ska lägga det tricket på minnet faktiskt... Ja du pElle vi får slita för vår föda vi katter. Puss och kram från Ella. Fega Iza hälsar.

Prettomorsan sa...

Haha, bus-kissen...
Han ser helt underbar ut på det understa kortet! Ljuvlig!

Elisabet. sa...

Christina, Småländsk tjej, Ella .., och Madelene nattfrost: idag har han gett upp! Jag kan inte orsaka utrotning av Alaska-pollock bara för att Pelle vägrar att äta nånting annat.

Nu ligger han på loppifåtöljen och sover ..., lite lagom sur ..-))

Ps. Ella: du förstår precisd! Hälsa din kompis! Ds.

Prettomorsan sa...

Jag kanske borde posta lite kokt gädda och abborre som jag har frysen full av här till lilla Pelle! :)

Jag tillbringar varje ledig stund, jag kan, om sommaren vid sommatstugan och det blir en hel del fiske.. och fisk! :) Ja, jag har skickat bilder därifrån till dig vet jag, som du lagt upp. =)

Elisabet. sa...

Madelene Nattfrost: ja, då skulle han nog bli lycklig ..-))

I nödfall kalasar han på torrfoder, bara inte dom gröna kulorna ...

Anonym sa...

Katter är som barn - blir uttråkade när de inget har att göra och då måste de hitta på nåt "bus". Sen behöver katter aktivera hjärnan också, dvs klura ut saker och ting. Så du får hitta på några hjärnstimulerande lekar, gåtor etc åt honom, eller skaffa den här.....

http://hd.se/mer/2008/02/16/slaeng-paa-en-film-foer-katten/
:-)