måndag 4 maj 2009

I love them!



Vid elvatiden idag slår jag mig ner i vårdcentralens väntrum.

Det ska tas ett blodprov för att kolla hur mina njurar svarar på medicinen och nu sitter jag där och bläddrar lite förstrött i en tidning, allt medan patienter kommer och går.

"Goförmiddag allesamman!" säger en stor och rundmagad man i min ålder.

"Goförmiddag ...", svarar vi andra.

Och prick alla som kommer hälsar på oss övriga och det är mycket prat och lite skratt och jag tänker, medan jag sitter där .., att faktiskt älskar jag skåningarna nåt så helt ofattbart mycket och inte för mitt liv förstår jag hur hallänningar ska kunna vara lika underbara, nä, det förstår jag bara inte!

Jag har aldrig i hela mitt liv mött så många varma, pratglada, öppna, generösa människor som ystadborna!

Men så tänker jag .., jo, men när vi flyttade från Malå, då kände jag precis samma sak .., åååå, jag grät floder i bilen när det var dags att ge sig av och hur skulle jag någonsin kunna tycka så mycket om några nya kunder, som dom hemmavid?

Och tänk, att det var inga som helst problem!

Ibland funderar jag över vad det är som gör att jag trivs så bra med människorna här nere i sydöstra Skåne?

Jag tror, men är inte säker .., att det kanske är det här lite "bonniga" .., det här enkla sättet att vara .., att människor känns genuina.

Kanske.

Och så att dom är så otroligt artiga och vänliga.

Mest det.

En glädje är det att bo här i alla fall.

Så är det.

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Alltid trevligt med vänliga och artiga människor. Hur gick det med provet? Antar att du inte fått något svar än. Och hur är det med festprissarna, har de tystnat?

anna of sweden sa...

Vad härligt att känna så!
Här i USA slås jag över att människor så otroligt trevliga och artiga.
Sedan när jag kommer hem till Skåne och Blekinge på somrarna - ja, då tycker jag att människor är så otroligt snälla och vänliga där.

Mian sa...

Jag tror att det beror på dig själv Elisabet! - att människor som du börjar prata med blir just varma, pratglada, öppna och generösa. Det är ditt eget härliga sätt som öppnar upp sköna egenskaper även hos andra.

Elisabet. sa...

Eva: festprissarna har tystnat, tack och lov ..-)
Och nä, jag vet inte när jag får provsvar. Har fått två mediciner: Oxis och Pulmicort.
Få se nu ..-)

Anna of sweden: ja, det är ljuvligt att känna på det viset!

Mian: nä, det är det inte. Jag berättade för pv att jag hälsade ju också när jag kom idag ...., men alla som kom in var lika rara och vänliga hela bunten!

Men det är ju självklart ändå att bemöter man människor med taggarna utåt, så får man nog förvänta sig nåt liknande tillbaka .. det tror jag också.

Annas mamma sa...

Men det är olika i vårt avlånga land, kan det bero på det?

Roligt att det är så gemytligt i Ystad, där har jag aldrig varit men blir lite intresserad att resa dit.

Men, här t ex, en dam som bryter på engelska söder om söder i Stockholmstrakten, hon tittar på utbudet av färdigplanterade växter i amplar och korgar. Frågar lite för hon ska köpa med sig som present och vill ha lite råd om sol, skugga o s v. Folk bara stirrar på henne som hon inte är riktigt klok, så jag engagerar mig och hon är jättetrevlig och jag hoppas jag gav något så när vettigt svar. Men undrar själv, vad är det för fel på folk? Är de blyga, hämmade eller enbart självcentrerade? Man missar ju så mycket.

Steel City Anna sa...

Vilket vackert foto!