tisdag 10 november 2009

Tänker ni på ....

... att vissa ostar innehåller färgämnen för att få dem att se gulare och godare ut?

Kolla nästa gång när ni står vid ostdisken.


Mer att läsa om detta finns här.

(Å andra sidan kanske man inte ska uppröras ..? Hur många av oss köper inte gladeligen godis i olika kulörer ..? Och många köper lika glatt dyra cigaretter som bevisligen kan orsaka en hel drös med skador. Det var det första narkosläkaren frågade mig om. "Röker du?" Jag minns en storrökare i Malå som upprördes våldsamt över att vi sålde äpplen som säkerligen var besprutade. Efter att han läxat upp mig, tog han ner en John Silver utan filter från tobakshyllan. Logik? Någon ...?)

7 kommentarer:

Anitha sa...

När man äter efter LCHF märker man hur mycket skit som är blandat i maten. Omöjligt att få i 'ren' mat, om man inte råkar vara bonde - men då får man ju hålla koll på fodret i stället.

Bert sa...

Jag ska verkligen kolla. Inte kan väl Västerbottenost innehålla färgämnen. Inte artificiella i alla fall.

Elisabet. sa...

Anitha: jag kollar nästan alltid numera .., på allt jag köper i matväg och blir lika förvånad varje gång jag upptäcker en massa E-nummer.

Bert: Euroshoppers färdigskivade förstås, men även andra. Det räcker oftast med att man tittar på dom som är alla mest gulfärgade ...
Aldrig att jag kan tro att Västerbottensost är färgad.
Inte den Herrgård jag tittade på idag heller.

Love, literature and gardening sa...

Äckligt!

Ellis sa...

Ja när man äter lchf tror jag i alla fall att man unvdiker mer än många andra, för man lusläser ju innehållsförteckningar numer.

Inte äter man godis heller. =)

Anitha sa...

Sonen brukar köra med det argumentet mot mig (ang rökning), men jag svarar att skillnaden är att med cigaretterna har jag gjort ett medvetet (dumt?) val. Med maten så har jag inget val! Hur mycket (eller lite) mat finns utan tillsatser idag? Kanske går att välja om man bor på en stor ort, men här uppe där det finns ett fåtal mataffärer att välja bland så får jag ta det som bjuds :-(

Elisabet. sa...

Anitha: ja,jag har rökt själv under ett år, så det är hur dumt som helst, det håller jag med om ,-)

Och att det är svårare på mindre orter, jo, så är det förstås.