lördag 16 oktober 2010

Avprickat ...

























Ganska mycket har hunnits med i dag.

pv har nästan isolerat klart i det som har varit en inglasad altan, men som ska bli ett vanligt innerum .., och han har kluvit ved .., klippt gräset och dammsugit  i Steninge, gudiat en spekulant på Gunvors sommarhus .., eldat .. och gjort middag.

Middagen?
Ååå, det bästa jag vet fick vi: pv:s vanvettigt goda lever med en sås som är så där så ögonen går i kors!

Och själv då ..?

Ja,  jag har klippt ner humle, fläder, skruttig kaprifol, tömt blomkrukor, dammsugit, putsat fyra fönster (alla sidor, även insidorna ..., se där, nu ser jag hur glorian kommer susande mot mitt huvud!), hängt upp en tavla (inte särskilt bra .., jag får försöka hitta nån annan som passar bättre), röjt på arbetsbänken och läst en hel del i den tjocka boken av herr Knausgård.

Jag tror att det är en perfekt bok för män.

Och med lite avstånd .., så börjar jag tycka allt bättre om Joyce Carol Oates "Blonde".

Nu är den uppe på sju av tio.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Oj vad ni jobbar.

Bert sa...

Knausgård ska jag absolut läsa. Han kommer hit till Luleå inom kort och då ska vi försöka träffa honom. Senast var 1991 i Reykjavik.

Christina sa...

Pv's leverrätt blev jag naturligtvis nyfiken på.
Så bra du har det med en karl som är bra på att laga mat!

Rexxie sa...

:-)

Monica sa...

Skönt du fick middag när du kämpat med fönster, för visst är det ett hästjobb just det där med alla sidor? Vilken tid det tar för det är så mycket runt om att tvätta och torka innan själva rutan.

Elisabet. sa...

Till er alla: inledningen i boken är MAGNIFIK.
Sen blir det aningen grabbigt ett tag .. men han skriver bra, det tycker jag.
Rexxie: ,-)))
Christina: han vänder skivorna i mjöl, kryddar och låter det eftersteka och på skyn gör han en himmelsk sås - på MJÖLK - smör, soya och låter den puttra med levern.
Monica: jag är dålig på fönsterputs, får dem ofta flammiga. Nu tog jag tidningspapper och gnuggade sist av allt .., det blev helt klart bättre.

Unknown sa...

o o o vad en liten gumma kan gno o o
Akta knät för sjutton.

Anonym sa...

När herr Knausgård presenterades av Skavlan tyckte både maken och jag att han sa Knäskål. Åh, vad vi funderade på vad han egentligen hette. Men Knäskål kanske inte är så dumt namn?!! ellem