måndag 13 december 2010

En svårfångad man ...


krångel-krångel


Om man vill tala med sin ortopedläkare,
ska man vara tålmodig.

"Nej, där finns tyvärr ingen telefontid ledig förrän i mitten av januari ..", säger den vänliga sköterskan på ortopedmottagningen.

Mejla, kan man göra det?

"Nej, tyvärr ., läkarna vill inte ha mejl från patienterna, då hinner dom inte med ...", förklarar hon.

Jahapp.

Då blir det ett vanligt gammaldags brev då, säger jag.

Och nu är det postat.

3 kommentarer:

Mian sa...

Krånglar ditt knä?
Stå på dig - det måste gå att få kontakt snabbare om du har problem!

Monica sa...

Sjukvården är helt galet organiserad och det gör mig upprörd. Kanske allt skulle brytas ned och byggas om? Pengar är jag övertygad om att det finns. En väns far fick astmaanfall upprepade, de hade varit borta under flera år som jag uppfattade så en medicin skulle skrivas ut och nån aktuell behandling. Frun, mamman till min vän alltså, ringde tre dagar i rad och försökte få kontakt med läkare för att få detta gjort med behandling utan att lyckas nå en doktor. Fjärde dagen fick mannen ett anfall och dog. Då kom sju, ja nästan, kom andra bilar också och vårdcentral, ambulanser och vet inte vad, allt var för sent. Nu är han begravd.

Elisabet. sa...

Mian: ja, du vet ju redan ,-)

Monica: heldumt, är det! Det är okej för mig som inte akut sjuk, men ibland blir det ju för galet. Pv vill ha ett enkelt test för sitt kolesterol. Nästan omöjligt är det för honom att ringa från jobbet, när vårdcentralen öppnar, då har han lektion.

När man äntligen då kommer fram till tidsbokning, nä, då går det bara boka en vecka framåt och finns det ingen tid då, då får man börja om igen och ringa en vecka senare! För mig är det fullkomligt vansinnigt ., som bodde man i Ryssland på 60-tale!