onsdag 13 april 2011

Ikväll i kassan ....

Liten tös står framför mig och tittar lite blygt mot kassörskan - som är jag -.

"Vet du ...? Det här är första gången i mitt liv jag handlar själv, jag är sex år ..., mamma har bett mig ...", säger hon leende.

"Men vad säger du ..:!! Första gången du handlar själv och jag får äran att vara din kassörska, du förstår så stolt jag blir!" svarar jag.

Och så sträcker hon fram en tjuga och tar växeln precis som alla mindre barn gör, det vill säga, dom tar pengarna uppifrån .., håller alltså inte ut handen.

Så glad hon blir.

Och stolt.

Och kunderna som väntar på sin tur ler varmt.

7 kommentarer:

Margareta Lundgren sa...

Blev så glad över att de rara och omtänksamma människor som verkligen tog hand om mig som liten, i viss mån,nödtvungen kund finns idag. Kram och tack för att jag fick se "din" sexåring. Utan så här rar butikspersonal i flera affärer hade jag bokstavligen inte klarat mig. Kram!

Bloggblad sa...

Vilken tur att tösabiten fick dig som premiärkassörska!

När min son var i den åldern, hade han lärt sig synonymen till kassörska - och när vi inte såg till någon i porslinsaffären, frågade han var banditen fanns...

Annars gick mina tankar förstås till när jag gick till mjölkbutiken i mormors villakvarter, det luktade så speciellt, och jag köpte ett mått kaffegrädde och fick 25 öre att köpa snask för. Ordet godis lärde jag mig långt senare.

Elisabet. sa...

Margareta Lundgren och Bloggblad: vem minns inte snälla kassörskor?

Eller för den delen ANDRA människor som tog en på allvar? Pappas chef Hans Petré, t.ex. som bemötte mig som en vuxen människa, fast jag kanske bara var tolv, tretton år.
Jag glömmer det aldrig.

6 BÄST sa...

Så fint - vad den lilla ska minnas dig när hon blir stor, för att du var snäll och inte skrämmande. Och roligt med din iakttagelse om hur de tar emot växeln. Det ska jag titta efter nästa gång jag ser en liten handla. Tänk att varje yrke har sina speciella saker de ser, som andra inte alls lägger märke till.

Amber sa...

Äsch då - inloggad på fel konto - igen... Nu börjar det röra till sig. Här ovanför, alltså...

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Amber: haha .., jag tänkte att det var då duktiga sexor till att skriva vuxet ,-)