måndag 1 augusti 2011

Dagar i ett hundliv ...


Å, så mycket som händer och sker när man är en liten valp och byter miljö!

Först - så där hux flux - flyttar man från en bondgård i Tvååker utanför Falkenberg till Stensjö nära havet.

Och man får träffa Gunnar från Jämtland och Jan och Mian från Västergötland!

Sen kommer Kjell och Gerd från Norsjö och har med sig hunden Tyson och vid åsynen av den hunden blir Harry nästan vettskrämd och pinkar på köksgolvet av bara förfäran.

Igår blev det möte med släkten och där var jack russel-madamen Alice och det blev bus i flera timmar och hur kul som helst!

Och han har mött flera hundar på väg till stranden och börjar nu - lite förväntansfullt - att vifta på svansen och bli glad när han ser dem.

Idag kom Mylta från Småland på besök.

Alla tre bröderna Göransson pysslar med sin mammas sommarhus och där ute på gården låg två totalt utslagna valpar (Mylta är 1 månad äldre) när jag svängde förbi med kaffe och mackor.

Sen blev det ett våldsamt busande och visande av tänder och skäll och morr och ännu mera lek och jag antar att det är en trött liten valp som kommer hem i eftermiddag.

Det var när jag just hade kommit körande och parkerat moppen, som jag tog bilden.

Båda två låg då och sov så gott i skuggan.

Från början ville pv att att vi skulle ta ett kullsyskon till Mylta - som är en mix av beagle, vallhund och smålandsstövare -.

"Aldrig i livet! Det är för mycket jakt i dom valparna!" sa och tänkte jag.

Nu ser vi att dom är helt olika!

Harry är nästan helt brunsvart, medan Mylta verkligen är beaglelik.

Lite grövre bara.

Såja, det var dagens hundbetraktelse.

Har intresseföreningen noterat ...?

6 kommentarer:

Monet sa...

Var glad att du har mycket labrador i Harry och inte beagle. Vi hade en när barnen var små. Den stack och rymde hela tiden - drivande jakthundar ska användas till det och inte till sällskap. Utvecklar han labradorgenerna får du en alltid badande hund dock!

Lena sa...

Klokt! Vi hade en korsning beagle- foxterrier och jisses vad mycket spring i benen den hunden hade.

Elisabet. sa...

Monet: jag vet, vi hade en labrador och han var galen i vatten .., bodde nästan i sjön sommartid! Nog tycker jag att Mylta var mycket, mycket tuffare än Harry ,-)

Lena: ja, jag kan tänka mig det .., pappa hade planer på att skaffa sig en beagle, men valde stövare i stället .., det är ju jakthundar också.

Ulrika i England sa...

Hallå där tjejer! Min beagleflicka är en helt underbar sällskapshund. Hon springer lös varje dag när vi är på långpromenad i skog och mark. Hon har aldrig rymt och är så duktig på att komma tillbaks när man ropar - fast det tog mig flera månader och många korvbitar att lära henne... ;)

Elisabet. sa...

Ulrika: ajajdå ,-)

Vi säger väl att det helt och hållet beror på er fostran av henne ,-)

Ulrika i England sa...

Haha det kan vi ju låtsas! :)