tisdag 27 december 2011

Idag ...



... var det som allra bäst.

För så är det ju, att det är mörkret som är så knäckande .., det är mörkret som roffar åt sig nästan all lust och energi och när så solen eller ljuset visar sig, blir allt annorlunda.

"Tänk, idag var det som om .., ja, som om dagen kändes längre?" sa pv.

Det var just i den vevan som vi satt i soffan och tittade på National Geographic på någon kanal, ja, det handlade om ett flygplan som 1988 tappade delar av taket och sidoväggarna och ändå lyckades landa.

Sen blev det disk och lite plock och nu en dokumentär om regalskeppet Wasa och tiden däromkring och här brinner levande ljus och julgranen är vacker och där hänger den vita virkade och stärkta ängeln, förfärdigad av Bente i Norge .., och ute råder becksvart mörker.

Verkligen b e c k s v a r t är det.

Jag undrar vad fågeln gör just nu .., var den tillbringar natten .., den som flyger så elegant där i mitten av bilden?

4 kommentarer:

SoF sa...

Jag sa precis som pv - till min make...men vet ju samtidigt att dagen bara har blivit kanske någon sekund längre, å det kan man ju bara inte känna...eller!?
Solen under promenaden kändes nästan som V Å R - sol.

En fin dag!

Varma kvällshälsningar.

Elisabet. sa...

SoF: det är väl som med placebo .., det är tron som gör skillnaden ,-)

Anonym sa...

Det gör ju mycket att solen skiner så man känner att det blev DAG en stund, inte bara skymning.Sen dröjer faktiskt solen sig kvar en minut längre per dag. Och om än det är placebo så gör det nytta! ellem

Elisabet. sa...

ellem: precis! Idag är det gråmulet och duggregn .., vi får se hur känslan blir i eftermiddag ,-)