fredag 30 december 2011

I fikarummet ...



En bra dag på jobbet blev det!
Många kunder .., massor med nyårsinköp (entrecôte, oxfilé, nötstek, krabba, hummer ...) och alla rara och fina och önskade Gott Slut eller God Fortsättning.

Pratade med Elvis husse Mattias som sa att "jovisst, självklart kan vi ta Harry under er vecka i Sälen!" - om det behövs, alltså - och när jag var klar för dagen och hade fyllt kassen med lammstek och annat smarrigt (samt pv:s biljetter till Mikael-Wiehe-konserten, den jag tackade nej till, men han, Hilda och Patrik ska gå), stannade jag till en stund i fikarummet.

Där satt chefen Magnus, hans fru Bodil (räknar kassor, skriver scheman och kollar av fakturor och mycket annat), Anne-Marie (som gör så fina skyltar till charken, därtill charkansvarig), Mattias (all kolonial), samt den blivande meteorologen Annie.

"Berätta .., vad tycker ni allra bäst om att göra på er avdelning!" sa jag.

"Nja, inte är det då semlorna ....", sa A-M och looog.

Under en vinter kan det bli upp långt över tiotusen semlor som görs i charken, så det kan jag väl förstå att det inte lockar.

Annie, som hoppar in extra under loven - och mest i charken -, menade att det allra bästa, det är när klockan närmar sig någon minut före öppning på morgonen, särskilt på sommaren, och så har hon hunnit skiva MÄNGDER med pålägg och gjort fint i charkdisken och just när kunderna kommer in, då är allt klart och fint och färdigt!

Att räkna kassorna när dom stämmer .., det tyckte Bodil om och jag själv älskar jag ju att fylla upp och göra fint i tobaksskåpen ovanför kassorna och att ha en välfylld medicinavdelning.

Mattias tycker om arbetet med frukten på sommaren .., "ja, men så härligt det är att kunna beställa hem tjugo lådor med isbergssallad och veta att det är helt riskfritt .., allt kommer att säljas ..., och förut tyckte jag om att fylla in vissa varor, t.ex. krämer, det kändes bra, men njaaaa, nu vet jag inte riktigt längre ..!"

Om detta pratar vi en stund.

"Men nu är det väl ändå min tur .., visst vill du veta vad jag tycker om!" sa chefen och looog.

Jodå.

"Jo, jag tycker allra bäst om att göra jättestörtar, så där som när vi kör ut två pallar med jordgubbar på sommaren .., eller påskliljorna .., stooora mängder med nånting och man ser att det blir snyggt och vet att det säljer!"

Just den biten upphör jag aldrig att förvånas över, för Ica Supermarket i Ystad som ju är en mycket större butik, faktiskt lååååångt mycket större, är inte ens i närheten av dom "störtar" som finns på Ankaret, åtminstone sommartid.

Så där satt jag på stolen och lyssnade till arbetskamraternas tyckanden och jag tänkte att åååå, så jag trivs i den här lilla affären!

"Nu ska jag åka hem och skriva ner det här på bloggen ...", sa jag och Mattias tittade upp och frågade häpet om jag verkligen gick in och kollade bloggen varje dag?

Jaaaaa .., det får man nog säga att jag gör.

Sa jag.

Och looog.

4 kommentarer:

lena nikou sa...

Och det tackar vi för (att du håller på med bloggen alltså)!! Gott Nytt År!

Anonym sa...

Man har borta nånting de (fåtal) dagar du inte skriver något. Och om man har missat anledningen till att du inte skriver blir man lite orolig... Gott Nytt År där nere på hallandskanten! ellem

Elisabet. sa...

lena nikou och ellem i skellefteå: ,-)

Tack.

Jessica sa...

Åh, så kul att läsa om er affär!

Och jag är oxå glad att du kollar bloggen varje dag ;)
Här kan man räkna med uppdatering! :)