måndag 23 januari 2012

Alldeles ....


... omöjligt är det att somna.

Lyssnar till P1 .., om försök att bygga osänkbara kryssningsfartyg.

Prat om Estonia.

Och Dagens Dikt - av Ylva Eggehorn -.

Intill mig sover pv och harry.

Det rycker i harrys tassar och ibland morrar han lite.

När jag vänder mig om, ser jag att himlen är fylld av tusen miljoner stjärnor.

5 kommentarer:

Monica i Lysekil sa...

Sover harry i samma säng som pv och du? Då är det kanske inte så konstigt att du inte får sova med ryckande i tassar och morrande?
Sover harry där varje natt - blir det inte lite trångt? Var sover pElle och sigge? Sover de tillsammans som du visade på ett foto för några dagar sedan?

Elisabet. sa...

Monica: jo, men problemet är att om han inte är där - harry - så får jag ofta gå och locka på honom ..., för då sover jag ännu sämre ,-)

Ofta ligger han nere vid fötterna, så det är ingen fara och numera har han börjat gå och lägga sig i rummet intill sängkammaren.

pElle ligger nästan alltid vid min huvudkudde, det har han gjort sedan han blev min igen, 2008, tror jag. (Jag var ju med när han föddes och flera år framåt).

sigge ligger ALLTID för sig själv, numera mest i korgstolen i hallen.
En riktig ensamvarg är han.

Hur gick det med sömnen då?
Jo, jag gick ner och tog mig en macka och sen sov jag gott ,-)

Tankevågor sa...

Roxy har en sån där skön hundsäng med ett mysigt täcke som finns på golvet bredvid vår säng. Men där ligger hon inte så ofta. Nere i fotändan på vår säng ligger hon och jag sover inte heller ordentligt om hon inte är där. Merlin sov alltid så där som din pElle gör. Bredvid min kudde...det blev oerhört tomt sen när han lämnade oss.

Elisabet. sa...

Tankevågor: vet du .., jag tänker ofta att det kanske handlar om den där flock-känslan .., jag tycker om att ha dem i närheten .., att när jag sträcker ut benet så kan jag pilla med tårna mot harrys päls -)

Sånt.

Att pElle ligger så nära mig, det märker jag inte ens. Han ligger prick stilla och rör sig knappt, men om JAG rör mig och råkar röra honom, då spinner han på en gång ,-)

Ruta Ett sa...

Shiva vill somna på min mage när jag ligger och läser, men när jag börjar röra på mig och vill somna på sidan, går hon ner till fotänden och lägger sig där. När daghunden kommer på morgonen lägger han sig nedanför min säng och så ligger jag där bland djuren. Det är så mysigt! Kanske är det just flockkänslan, som du pratar om.