söndag 22 januari 2012

Apropå Uppmuntringslotteriet ...

Under två veckors tid har jag fått ett antal mail från rara bloggläsare som gärna vill vara med i lotteriet och undrar hur man gör?

Det är bland annat Jenny i Linköping, Kerstin i Sundbyberg, Ann-Britt någonstans ifrån, någon från Jönköping, Gunilla från Höör och så Torun från Staffanstorp.

Så här är det.

I slutet av november blev jag så inspirerad av Monica (Anna i Sheffields mamma, ni vet) som hade ett litet lotteri och jag tänkte .., hjälp, så roligt! Jag tog bilen, körde till Falkenberg, inhandlade små vinster för fyra omgångar, för längre än så hade jag inte tänkt hålla på.

Fyra gånger, det skulle bli perfekt!

Och så skrev jag ett "upprop" den 26:e november att dom som ville vara med i lotteriet (som ju är gratis, bäst jag skriver det så jag inte åker i fängelse) skulle skriva en kommentar senast dagen därpå.

Men sen ramlade det på fler ..., då meddelade jag ytterligare en gång, att den 5:e december, då skulle lotteriluckan stängas för gott, annars skulle det bli så knepigt.

Det känns mer än knasigt att säga "nej, det går inte att hoppa med nu!" - det känns som om man är okamratlig - men det är en omöjlighet .., och hur roligt det än är - för det ärhimla, himla kul -, så tar det aldrig slut!

Just så är det.

Däremot - och det är viktigt - har jag helt missat den som sist anmälde sig den där första gången - Tessan -.
Jag vet inte alls vem du är och jag ber tusen gånger om ursäkt .., för din lapp har inte legat och skvalpat i tillbringaren, men från och med nu är du där och jag har presenterat dig för alla rara vänner, så känn dig hemma! Du ska få ett extrapris när du vinner!

Ja, ni ser ..., det är tur att jag inte driver ett riktigt lotteri ,-)

Och så får ni inte förvänta er lika fina vinster som gårdagens örhängen!
Här har det skickats disktrasor, sand, ännu mera sand, te, plommonmarmelad, små böcker, en till disktrasa och lite annat .., ja, det här är bara på skoj och inget annat!

Nu vet ni.

Ajöken, sa fröken .., som snart ska iväg och jobba!

7 kommentarer:

Torun sa...

Självklart ska man ha en deadline ;) Jag blev bara så nyfiken, eftersom jag tydligen missade ditt blogginlägg. men det är lika kul att följa hela processen ändå, med dragning och utdelande av vinster. Ett MYCKET trevligt sätt att glädja människor. Kanske man skulle starta ett eget? Finns ju pryttlar så det räcker... :)

Tankevågor sa...

Ja det är ju självklart att du ska ha en deadline. Trodde inte alls att det här roliga lotteriet skulle pågå så här länge. Nu har det blivit lördagens självklara höjdpunkt att titta på er film. Maken tittar också här trots att han aldrig håller till i bloggvärlden annars. :-)

Kom på att jag har saker att skicka jag med....men diamanterna väger för mycket så de tror jag att jag behåller. ;-)

Anonym sa...

Glädjespridare!!!!
Kram från Eva i Tyresö som fick första priset och har det på bordet.

Bloggblad sa...

Ajaj, där missade jag något, inte visste jag att man skulle anmäla... jag trodde att du tog ur din läslista här till höger... Men jag brukar inte ha tur i lotterier ändå, får räcka med att jag har det i kärlek ;)

Monica sa...

Ojoj vad jag ställde till det;-). Och så uppfattar vi så olika vi människor. Jag trodde nog du skulle ha en omgång bara och vi som sa vi var intresserade av att vara med skulle få en PV-marmelad t ex:-). Ja vinnaren. Men det är väldigt kul alltihop och jag säger som Tankevågor, maken här med tittar på filmerna:-), lite synd tycker han om PV som dragits in i allt detta;-) och säger: han är nog väldigt snäll den där karlen och jag säger genast: det är Elisabet med;-). Du får ta ett beslut om slut:-). Hoppas det inte dröjer så länge tills nästa lotteri;-) eller mer kanske att massor fått inspiration och ordnar ett själva i bloggvärlden. Oj vad mycket lotterier det kan bli.

Leina sa...

=) Boken jag vann ligger på mitt nattduksbord och inväntar rätt tillfälle... Att få bli läst alltså, tryffeln är uppäten... Du är en verklig glädjespridare... TACK!!! =D

Elisabet. sa...

Till er alla: ja, men det är bra att ni förstår och du också Bloggblad, jag mådde så dåligt över att jag kanske inte hade förklarat ordentligt ,-)