fredag 27 januari 2012

Om att visa sitt Rätta Jag ...

På Facebook diskuteras detta med spelningslistorna som visas i högermarginalen, dvs, att man kan se vad andra människor just då lyssnar på via Spotify.

Det är rätt intressant.

Jahaaaa, lyssnar han på det!!

Eller: åååå, inte visste jag att hon tycker om dansbandsmusik!

Egentligen - ja, om jag ska vara helt ärlig - så har jag aldrig sett en enda en som lyssnar till "Lasse Stefanz" - det är mest lite annorlunda varianter och en hel del på spellistorna har jag aldrig ens hört talas om.

För egen del aktar jag mig noga att visa upp min bristfälliga musiksmak.

Och inte bara det .., hur skulle det se ut om alla och envar kan se att jag spelar samma låt hundra gånger om, nätack .., det räcker med att några av mina allra bästa vänner vet hur det är fatt.

Den här låten spelade jag t.ex. non stop under en tågresa från Malmö till Stockholm .., det var min första sommar som ensamseglare och där satt jag vid fönsterplats och med hörlurarna på lockiga kalufsen, allt medan det till min mobil kom ideliga sms från en trånsjuk norrbottning.

Om den visades på min spellista, så skulle kanske inte så många höja på ögonbrynen.

Men det finns andra.


Bilden lånade jag härifrån.
Fy på mig, men nu har jag mejlat och frågat om lov.

När jag var fjorton, femton år .., då bodde jag nästan hos grannen "Kalle Zündapp", ty han hade nämligen den här låten på band.
Åååå, det var väl det vackraste jag hade hört!

Då visste jag inte att fyra år senare skulle jag, tillsammans med mannen som blev pappa till mina barn, hälsa på hans kusin som då bodde utanför Lycksele .., och döm om min förvåning .., när sångaren själv öppnade dörren!

Hade Jesus själv visat sig, hade jag inte blivit mer förvånad.

"Jaså, visste du inte det ...? Ja, men han är gift med min kusin!" sa exet och log.

Det finns andra låtar som jag tycker så alldeles vanvettigt bra om ....

Den här, till exempel.

Då är det sent 60-tal .., bästa kompisen Eva och jag spelar den på deras skivspelare där man kan lägga på flera plattor på en gång och när den här ljuder .., då blir jag superglad!

Och detta tycker jag också om!


I P1 imorse raljerades det över Juholts musiksmak.
Den Nye (s)-ledaren tycker om Bruce Springsteen och Ulf Lundell, men Juholt - hahahaha -, han gillar Elvis Presley!
Ja, det är ju förfärligt.
Men nu ska jag minsann kliva ut ur garderoben och berätta att även jag tycker om Elvis.

Och den här spelade jag om och om och om igen på Dungers Kondis i Malå, och den här så ofta att klasskamraten Johnny Holmlund bad mig sluta, han stod inte ut!

Ja, nu förstår ni nog, varför jag inte visar min spellista.

Just det.

Ps. Ja, vilken röst .., jag brukar inte prata om sexighet hit och dit .. men detta är för mig en sexig röst. Oj, oj, oj. Ds.

// Nu har jag snöat in totalt på Elvis ,-)



Jaaa du, Håkan Juholt .., vi kan bilda en förening du och jag!


Här är en modernare version med den blinde, han, som jag tror att Dinah avser.
Vilken underbar låt!!!! Precis vad jag tycker om.

Dinah säger ...

Jag älskar också Elvis. Och Emilie Ford.
Kanske är vi ungefär i samma ålder.
Och så var det nån blind sångare. Utan namn och jag vet inte alls om jag gillar honom idag. Antagligen eftersom han skulle påminna mig om ett flickrum i Malå.

// Om det är mitt flickrum som Dinah menar, så var det José Feliciano.
Under mitt första år i Lycksele - då jag bodde i hyresrum -, köpte jag en LP-skiva av denne sångare och den spelades säkerligen året därpå i Malå?
En av mina bästa vänner från den tiden, P-O, han sa alltid .."så fort jag tänker på dig, då tänker jag på Feliz Navidad med José Feliciano!"

10 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Där håller jag fullständigt med S-Stefan Löfven när det gäller musiksmaken... så det här kommer att bli jättebra hösten 2014 ;-)

Dinah sa...

Jag älskar också Elvis. Och Emilie Ford. Kanske är vi ungefär i samma ålder. Och så var det nån blind sångare. Utan namn och jag vet inte alls om jag gillar honom idag. Antagligen eftersom han skulle påminna mig om ett flickrum i Malå.

Elisabet. sa...

gunnar: grattis till herr Löven, utan ´! Han blir nog bra för er, men det trodde jag ju om herr J också ,-)

Dinah: var det mitt flickrum?
Ja, men då var det ju José Feliciano!

Monica sa...

Menar du att du träffade Emile Ford? Det är ju helt fantastiskt! Han var i Östervåla i min ungdom, fast jag var för ung att gå dit, men åh vad jag lyssnade på hans fina låtar. Still, still:-). Hade ett foto inramat på honom i flickrummet, faster från Stockholm blev alldeles förskräckt, hon trodde det var på riktigt;-).

Elisabet. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Elisabet. sa...

Monica: det var så här att Tommy (min f.d. man) sa att vi skulle åka och dricka kaffe hos hans kusin, Carina. Ja, det var ju inget mer med det och så, just innan vi kom fram till huset där dom bodde, så förstod jag ju vem hon var gift med.
Och så öppnades dörren och där stod han, herr Ford och jag fick tunghäfta och låste in mig i badrummet ett långt tag ..., och på väggarna i vardagsrummet hängde guld, - eller platinaskivor och ja, det var helt sanslöst!
Något år senare var vi i Bohuslän och firade midsommar i Ellös och där var han då och uppträdde och kom och pratade med Tommy .., ja,. jag höll nog på att svimma då också.
Så hans döttrar är tremeningar /tremänningar? med mina barn ,-)

Monica sa...

Tack för du berättade Elisabet, alldeles otroligt intressant, vem han gifte sig med, så långt tänkte jag nog aldrig men jag hade en bild av honom att han var jättetrevlig förutom rösten som jag gillade mycket:-), mina bröder retade mig och sa han inte var nåt tuff alls att lyssna på;-)

Elisabet. sa...

Monica: dom skilde sig senare och hon gifte om sig med ..., Regina Lunds pappa ,-)

Nu är exets kusin död, dessvärre - ja, sedan många år tillbaka -.

Monica sa...

Oj det blir intressantare och intressantare, Regina Lunds pappa på det:-)

Elisabet. sa...

Monica: ja, det är väl det mest spännande jag har att bjuda på ,-)