torsdag 26 januari 2012

Innan jobbet ...


Knallblå himmel och lagom kallt.
Stranden alldeles öde.

Det är fyra år sedan jag första gången promenerade här vid havet, men aldrig har jag sett stranden större än idag, ja, man kunde nästan tro att det vore ebb och flod så där som i Frankrike eller England!

Vid den rosa pilen går vi sommartid i och badar.
Det är en aningen krånglig klippa att ta sig nerför och än värre är det när man ska upp - i alla fall om man inte tillhör elitgymnasternas skara - och det gör man inte.

Nu .., idag, verkar allt så mycket lägre.



Vi hittar ännu en död fågel ..., en tordmule.
Man undrar ju vad det är som händer ..?


Nu syns klipphällarna lite bättre.
Längst till höger, på toppen, lägger vi badhanddukarna och så är själva badklippan lite längre ner .., med som en avsats där man kan försöka balansera sig ner i vattnet.

Men idag blir det inget bad.

Och när harry har sprungit och hoppat och skuttat och lekt med den där fågelvingen som han hittar precis varenda gång - (oh, det är förstås hans domäner eller vad han tror är hans domäner och han vet på pricken var pinnar och vingar ligger och hittar dem bums!) - sätter jag mig på stentrappan, tar en kopp kaffe med mig och lyssnar till det ljufva ljudet av grävmaskinen hos grannen närmast vägen.

Nu ska där byggas ett sommarhus på den hitre delen av deras tomt.

"Ja, snart ska där sprängas i berget, dom har varit hos oss och mätat och kollat så vårt hus inte har några sprickor ...", berättar grannen Nilsson en bit bort.

Ojdå.
Det blir spännande och säkerligen massor av hammarslag som accompanjerar herr Stare i vår.

Det gäller att tänka positivt.
Absolut.

4 kommentarer:

SoF sa...

"Det gäller att tänka positivt.
Absolut. "

Man får många tillfällen till träning... ;)

Rexxie sa...

Hur ser direktörens hus ut numera då? Är det färdigt?

Monica sa...

Vi har ett omväxlande klimat:-) nästan svårt att tänka sig klipporna solvarma till solbad. Och det där med sprängning, är många berg där vi bor och numera säljs de som tomter, det skakar och dånar rejält när de ska bort, är en ren plåga, intensiv och långvarig, men det gäller att tänka postivt;-) (det har hänt ändå att jag kollat hemnet)

Elisabet. sa...

SoF: jo, det ska nog gå bra .., i fjolsomras var det en trädgårdstjänst-firma hos grannen intill och höll på att fräsa bort ogräs. Det tog VECKOR!!!!

Rexxie: nu är huset klart, jag kan ta bilder i morgon så får du se.
Man har kanske vant sig .., nu retar jag mig inte fullt lika mycket och det smälter in rätt så bra, fast är man ute på havet syns det ju hur bra som helst och pv brukar säga ..."det blir ett bra landmärke det där!"
Allt är som bekant relativt ,-)

Monica: här ska byggas en stor Friggebod (vi söker bygglov nu), så vi kan minsann hamra vi också ,-))