lördag 28 januari 2012

Bästa morgonen ....


Och jag tar bilen och harry i baksätet och susar iväg till Slöinge, till lilla bageriet.

Borta är kylan från tidigare i veckan .., nu är det så där milt i luften igen och nästan ensam är jag på vägen .., men i hagarna går hästar .., jag ser den prickiga på vänster sida ..., och sen svänger jag höger ner mot det som är som en dalgång och så vänster igen och över motorvägen och sen Slöinge.

Bageriet är en d r ö m.

Där är varmt och gott och vackert och där brinner ljus på ett bord.

Två bröd i var sin påse (den ena fint inslagen) på sätet intill mig och så hemåt.


Och tänk, brödernas mamma är från Malå.
Hennes föräldrar drev samhällets biograf.

Ring-så-spelar-vi från radion och någon har önskat "Diggiloo Diggiley" med bröderna Herreys och jag sjunger hööööögt och blir glad och lycklig .., tänker på döttrarna som tyckte så mycket om den och det gör jag med ..,. och när vi (harry är ju med) passerar Ugglarp, har en 91-årig farbror kommit fram till Lisa Syrén och då blir jag så där varm i hjärtat igen, särskilt när han berättar att han igår hade fått ett positivt besked angående en livshotande sjukdom och mannen vittnar om ett hälsosamt leverne och får en fanfar och jag känner mig som den lyckligaste människan i världen och jag vet också varför; jo, det är den där känslan av att man sitter här i landet Halland och får ta del av andra människors öden och äventyr - tack vare det här programmet - och jag tänker på min AP som nästan alltid lyssnar och på Mossfolk och alla andra och det är då jag känner jag den där glädjen.

Nästan hemma stannar jag till hos grannen Nilsson och lämnar påsen som är så vacker med snören runt om och herr Nilsson tittar just på speedway eller motorcross och jag säger att brödet är som tack-igen-tack för hjälpen med bilen den där kvällen när jag skulle hämta pv och allt strulade.

En stunds småprat blir det.

Och nu hemma.
Om några timmar ska harry och jag åka till flygplatsen och hämta husse som har varit i Umeå och bland annat lyssnat till skolministerJan Björklund.

Om den mannen tyckte pv verkligen, ja, i alla fall vad han framförde!

Nu kaffe och om en timme precis är det dragning här i lotteriet!

4 kommentarer:

Vonkis sa...

Lördagar är radiodagen. Först Ring så spelar vi, sedan, självklart, Melodikrysset, följt av Barnaministeriet. Sedan brukar P4 få stå på resten av dagen s¨brukar det bli både P4 Extra och en hel del sport.

Gillart.

Anonym sa...

Hej du!
Vet inte hur men - jag är släkt med bröderna H!!! (Ska kolla HUR med en annan släkting som har reda på det)
Lef o må

"Långt borta och nära"

Bloggblad sa...

Du noterade väl att farbrorn bor i Söderköping? Här är vi så pigga och motionerar och äter sunt.

mossfolk sa...

Och vi tyckte inte att han lät som en dag över 60! Helt underbart och jag är väldigt väldigt förtjust i ring så spelar vi :)