måndag 23 januari 2012

Den här dagen ...


Åker till jobbet vid kvart över åtta.
Då står harry i soffan och tittar ut och hela tiden viftar han på svansen.
"Hoppa ner nu!" säger jag, men se .., det gör han inte alls.


Och så jobbet.

Tar in morgon, - och kvällstidningar .. (mest om Juholt på framsidorna), fyller upp tobaksstället .., tar hand om några rek .., tar emot stora varubrev och ankommande rek och tre paket där mottagaren inte varit hemma när lantbrevbäraren kom .., ser till att medicinstället vid kassan blir påfyllt ., beställer hem godis, läkemedel, batterier, rakblad och hyvlar .., står förstås i kassan .., (pratar med en man från Alingsås, jag frågar om han är därifrån, det hörs på dialekten och jepp, det är han och gissa, hur snopen han blir!), Bodil frågar om schemaändringar (någon ska åka till Thailand, vi andra får byta dagar och jag får en extradag och tack och lov nästan enbart eftermiddagar!) .., får vid elvatiden löfte av chefen att åka hem någon timme senare för att rasta harry, men Carina kommer på att jag i stället kan sluta klockan två - om det godkänns - och det gör det.

U n d e r b a r t!


Det här är nog skrivet av en otålig läkare ..., alla orden rinner liksom ut i sanden.

Carina tar sedan hand om kassan den där sista timmen, som egentligen var min.
Jag visar henne postsäcken med en LBB-försändelse (lantbrevbärar-paket, ett paket som skulle ha delats ut av lantbrevbäraren, men mottagaren var inte hemma) och påminner om att det ska gå med värdeposten ikväll ..., och just då kommer postmannen och hämtar tio andra paket - mest sånt som ska returneras till Ellos, Jotex eller H & M -, och kvittot skrivs ut och sätts i pärmen.


Sen åker jag hemåt.
Ljust ute.
Härligt vita åkrar!

Och harry är tyst där inne och står inte längre i fönstret .., går en kort sväng med honom .., pElle går ut .., jag ropar på sigge som kommer skuttande från altanen .., alla tre djuren får mat .., jag är extremt kaffesugen och gör mig en kopp och tar en macka med ost och nu ska ta harry på långprommis och jag hoppas att jag hittar broddarna.

Nu kan intresseföreningen lägga ifrån sig pennorna.

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Nu behöver min penna vässas ;)
Härligt att sluta två, när det ännu är ljust ute!

Monica sa...

Skönt att "få" några timmar och skönt det blivit ljusare. Tänkte på att först beställa på postorder och sen skicka tillbaka, men det kanske passade för dåligt:-). Just posten för affärerna är ju ett helt företag i sig och det var det ju förut. Tyckte precis jag läste om någon utökning eller utveckling av posten och jag ser att där det var ett litet postkontor här har det hänt något men vet inte för vem.

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, vässa på du ,-)

Monica: det är väldigt vanligt att man skickar tillbaka det som inte var som man tänk sig ., allra helst som det inte kostar nånting.
Postorderföretagen skickar ofta med en retursedel som man bara klistrar på paketet och så går det tillbaka igen - otroligt smidigt - och kunderna tycker att det är skönare det här än att hålla på och åka till stan och prova ,-)