torsdag 12 januari 2012

Det doftar kokt kyckling ....


Kan det möjligen vara därför pElle och sigge nilsson har lämnat sina sovplatser?

Svar: det kan det.

13 kommentarer:

Monica i Lysekil sa...

Ja, mat står nog överst på listan av katt-intressen.
Så som det gör för de flesta levande varelser.

Tankegång sa...

Mina katter kommer som ett skott, så fort dom hör att man öppnar en skåpdörr eller kylskåpet, sen sitter dom och väntar.. och dom tycks alltid tro att det är till dom :)
En fin bild, det där:)

baratradgard sa...

Det kvittar vad min hund gör - om han sover som en sten i andra delen av huset eller är ute i trädgården och pysslar: i samma stund som jag tar fram en ost ur kylen så kommer han GALOPPERANDE. Och det trots att han de senaste 3,5 åren inte fått något annat att äta än dyrt torrfoder från veterinären (pga tarmproblem). När osten kommer fram så hoppas han ändå fortfarande, stackaren, att det ska bli en bit.

Monica i Lysekil sa...

Ja, stackars djur - de kan ju inte välja själva - förutom att gå på jakt i naturen - men där är urvalet begränsat!

Monica sa...

Ja jag känner sympati för hunden nu om det var så du också menade min namne:-). Tänk om vi skulle äta torrfoder enbart år ut och år in:-)

Monet sa...

Vår lilla har nu lärt sig att så fort man tar av plasten på köttfärsförpackningen (och det räcker med den första sekunden och hon kan vara på övervåningen) så sitter hon som tejpad matlagaren tills hon fått sin råa bit.

Våra katter klarade inte tining av räkor i rumstemperatur. Där fick man lägga lock med STEN på på skålen.

Håller med den som sa att det är ett elände för djuren detta med torrforder. Urtrist för dem. Vi har det som bas och det står alltid framme och det knapras då och då. I övrigt har alla våra djur, främst hundarna fått äta matrester och får sk. blötfoder (urdyrt kadaver antagligen, det känns verkligen ingen skillnad om det står kyckling eller oxkött på burken)som tillskott.

Men vår mat är alltid bäst. Hoppas det blir lite kyckling till katterna ändå?

baratradgard sa...

Det är klart att det är synd om min hund på ett sätt - men innan han fått en diagnos så hade han ständiga diarréer, kräkningar och raggig päls. Om jag håller honom strikt på specialfoder så fungerar magen perfekt och pälsen är tjock och fin. Det tråkiga är ju att han ändå minns hur det var förr när han fick ost-skivor och annat gott från kylen.

Elisabet. sa...

Till er alla: jodå, dom ska få smaka! Här får harry ofta matrester från våra middagar eller luncher och det finns människor som säger att det är hemskt - det passar inte för hundar - men det struntar jag faktiskt i. Vi hade hundar hemma hela vår uppväxt som fick torrfoder blandat med vanlig mat (ofta rester från hotellets matsal) och alla levde dom länge, hundarna.
"Ja, men det är för mycket salt i den maten!" sa M på jobbet.
Ja, kanske det. Men han får det ändå och blir så lycklig, så lycklig. Idag t.ex. bacon och pasta - rena himmelriket - och han somnade och sov så gott när jag sen åkte till jobbet.
Katterna äter mest torrfoder, men lika ofta harrys mat (ja, jag vet ... det är också farligt) och sen får dom kokt fisk eller kycklingslamsor eller annat som blir över
Jaaaa .., nu är det bara att börja läxa upp mig ,-)

(Men det hjälper inte ska jag säga ...).

Monica i Lysekil sa...

Ja, skulle vi äta helt "riktigt" och "hälsosamt" hela tiden, så skulle inte vi heller äta som vi gör! Men OJ så tråkigt, och jag tror att man kan bli sjuk av att bara tänka/äta "hälsosamt".
En annan sak är förstås om människor eller djur har en intolerans för speciell mat.
Det måste man ju ta hänsyn till.

Vonkis sa...

Kanske, eventuellt, möjligen.

mossfolk sa...

Jag undrar just om kyckling skulle gå hem hos våra kattdamer. Chatter, den grå, är så himla kräsen. Kokt fisk och blodpudding till exempel är usch. Räkor går skeptiskt ner en liten bit och ibland, ytterst sällan, en liten liten bit ost. När det gäller blötmat på burk är det MJAU som gäller och bara kalkon eller lax. Oxkött sniffar hon bara högfärdigt på. Chipper däremot äter allt och slår närapå knut på sig själv om vi bjuder en räka :)

Monet sa...

När det gäller det där med att hundar (framförallt) inte skulle klara att äta matrester kan man ju bara tänka på hur de vilda hundarna äter (ur soptunnor och vad som ges där) och hur deras kusiner vargarna får i sig näring. Inte är det trist torrfoder inte.

Den enda sort alla hundar gillar är Frolic men det använder vi som belöningsgodis. Precis som små barn vet dom faktiskt också instinktivt vad de behöver. Vår förra Jack russel, Max var väldigt förtjust i pannkaka, morötter och mandariner t.ex. Vem hade kunnat tro att hundar kan tillfredsställa frukt- och grönsaksbehov på egen hand?

Och vår lilla toypudel på 2,5 kg äter med förtjusning (när det bjuds då coh då) råa köttslamsor, rå köttfärs, stekt kyckling och brie-ost. Och är omåttligt förtjust i chips. Annat sniffar hon bara på och vänder bort huvudet.

Elisabet. sa...

baratradgard: men är man allergisk eller sjuk, då är det ju en annan sak .., då är det ju ännu värre om dom ska må dåligt av det, så det förstår jag förstås.

Frolic är ingen höjdare här .., han KAN ta det som godis, men inte annars ,-)