torsdag 14 juni 2012

Dag 1 ...

Första sommarlovsdagen för pv och då vaknar hans käresta vid fyratiden och är pigg som en lärka och vid halv fem lyssnar hon på P4 och radioprataren låter vanvettigt trött och less, så där som om han bara längtar efter att få stänga studiodörren och ge sig av hemåt (jag tänkte likadant igårmorse .., funderade om han kanske har krångel i äktenskapet .., ja, det är sånt - såna grubblerier - man kan ägna sig åt om man har livlig fantasi ..) och sängkammarfönstret står på glänt och nerifrån skogsdungen nära Eckes hörs kråkor och kajor kivas nåt hemskt, så där så jag kliver upp och kollar vad som är på gång?

Men harry är lycklig!

Tänk, husse cyklar inte iväg klockan sex på morgonen, han är hemma och sitter i lugn och ro vid köksbordet och läser dagens tidning.

I morgon bär det iväg till Motala och Vätternrundan för pv och Anders.

"Men jag ska ta en golfrunda på morgonen .., jodå, jag har frågat, man får ha hund med sig och sist sov han ju i nio timmar rakt av, ja, när vi väl kom hem, det blir bra eftersom du jobbar kväll och vi då har kört iväg", säger pv.

Tänk, att man ska arbeta när Sverige spelar match!
Jag meddelade chefen att jag då kommer att ta med mig en radio och så får tv:n i spelhörnan visa matchen i stället för olika odds.

Och nya sommarlovsjobbare dyker upp; igår var tre av dem på plats.
Josefine, Lina och Madeleine.
Alla tre så otroligt duktiga! 

Och ett finurligt sätt att lära upp dem .., i stället för att stå hela dagar i kassan, får dom tretimmarspass och på så sätt hinner allt det nya sätta sig.
Igårkväll var det t.ex. melonträning med två av dem .,. alldeles enkelt är det inte att veta skillnaden på Galia eller Cantaloupe.




4 kommentarer:

baratradgard sa...

Men redan? Så lyxigt! Min lärare jobbar fram till dagen innan midsommar.

Och så tycker jag det är härligt att "du meddelar chefen att...". Jag har hört talas om att på vissa arbetsplatser så frågar man chefen men jag har aldrig heller riktigt förstått det där.

Sven Teglund sa...

Han har det bra, läraren.
Vad läser han för bok? Är det Knausgård?

Mian sa...

Han läser Wallander tror jag bestämt :-)

Elisabet. sa...

baratradgard: men här börjar han arbeta igen den åttonde augusti, kanske börjar dom senare på andra ställen?

Mian och Sven: Mian hade rätt ,-)