söndag 29 juli 2012

Söndagsfönstret ...

"Det här fönstret är tillägnat PV.

Tänker på hans garagesida där det mesta också ser ut att finnas eller om det nu "fanns saker.... ?"

På stugan har vi nämligen en bod som här kallas för boa'.

Halva är en vedbod med allehanda saker. Gamla flytvästar, hinkar, kräftburar, burk med fiskenät, åror och annat diverse.

Den andra sidan är mer som en snickarbod. En bänk med verktyg på, i och under. Ett skruvstäd, färgburkar och diverse redskap. På väggen hänger ett gammalt köksskåp med ett Zingomärke från 70 talet. Spik och skruv i alla dimensioner och mycket annat.

Behöver man något så brukar det finnas. Bra att ha saker och det är alltid bra så här i skogen när det ska fixas med något.

Hälsningar från en stuga vid en sjö i en skog.

Turtlan."

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tack snälla Turtlan ...!!

Gissa två gånger hur mycket jag looooog när jag såg den här bilden i inkorgen ,-)

Det gläder mig att vi är flera i den där bra-att-ha-föreningen!

Ulrika sa...

Jag lever tillsammans med en "bra-att-ha"-are... Inte alltid enkelt när man själv är raka motsatsen... :-)

Turtlan sa...

Ulrika... M är sån också. När vi slår våra påsar ihop så behövs definitivt ett stort förråd. Han är en sann bra att ha-are!
Här på stugan är det mycket som på något sätt alltid funnits här känns det som. För mig är Boa väldigt mycket min barndom. Jag kunde stå där länge och "greja".

Är det mer vanligt att män är Bra att ha-are kan man undra?

annannan sa...

Å, underbart!

När pappa fortfarande var yrkesverksam som lärare var hans ritual för att inleda sommarlovet (om inte vädret påbjöd höskörd först) att städa i 'hönsanuset' (som byggnaden varit innan den blev verkstad och förråd). Då kunde det se ut så här inledningsvis, efter ett år av ackumulerande oreda. Sedan stängde pappa in sig där två dagar, varefter vi sedan fick komma och beundra.

med vilken kärlek en gammal cykelslang hänger på en rostig spik, eller något ditåt har Jacques Werup skrivit en prosadikt

"Tusan också, nu har det snöat i spiklådan igen!" stod det i illustrationen till ett stycke i maskinläreboken vi hade på lantbruksskolan, ett stycke som framhöll vikten av att ha ordning och reda och lämpliga arbetsförhållanden.

Cecilia N sa...

Ett sånt blått köksskåp hade mina morföräldrar i köket.

När de sen flyttade till servicehus så fick pappa skåpet och det hade han i garaget fullt med "viktiga skruvar och muttrar" som han fått av morfar i samma veva.
Verktygen hängde på en tavla.