tisdag 18 september 2012

DBIV  för Ann i Göteborg ...

I veckan (läs: förra veckan) har det hänt en del, men det som var bäst var nog ändå besöket i Borås och Textilhögskolan.
Jag sökte en del kurser i höst men blev reserv i två- och tresiffriga tal på de allra flesta.

Men en kom jag in på “Textil översiktskurs”.
Det är en distanskurs på kvartsfart och det lät som ett väldigt lagom tempo för min del.
Nu var det dags att åter bli student och det var med lite myror i magen (faktiskt) som jag startade resan med buss 7.30 (vilket är mitt i natten för en nattuggla som jag).

Henrik (äldste sonen, som redan är student på nämnda högskola) mötte sin mamma vid bussen och följde mig hela vägen till skolan. Ett historiskt foto togs vid ingången, när han vinkade av mig och fortsatte mot sin egen föreläsning.
Det blev en lång dag, men en rolig sådan:

Det tog inte lång stund innan jag såg att jag kunde vara mamma till alla de andra studenterna på kursen. Men jag träffade flera supertrevliga människor, som jag fikade och åt lunch med.

Kort intro om materiallära och sedan en heldag om “Trikåteknik”. Tänk att det finns så mycket att säga om trikå!! Det blev också ett snabbesök i stickeriet där vi fick se stora stickmaskiner i aktion  både rundstickmaskiner och sådana som stickade fram- och tillbaka. Vilket buller!

Jag kom att tänka på min farmor Josefina som i förra seklets början jobbade på “Doffelen (så uttalas det i Malmö)” (yllefabriken) i Malmö och vilken ljudnivå det måste ha varit där i fabriken.

Efter dagens föreläsningar bjöds jag på middag hemma hos H. och på kvällen gick bussen tillbaka till Göteborg igen.

Jag behövde inte vaggas till sömns den natten!

Ann.

Inga kommentarer: