söndag 7 oktober 2012

Bakom kassan ...

Den här veckan blev det jobb under sex av sju dagar och så fortsätter det med måndag och tisdag.
Resultatet är stela ben och fötter och ett knä som värker mest hela nätterna.
Frånsett idag, så har jag tillbringat massor med tid i mejerikylen och det är tungt med alla lyft av röda och blå backar med femton liter i vardera.
Plus allt det andra, förstås.
Men idag tog rara Josefine det mesta på golvet .., kollade datum (ni anar inte vilken tid sånt tar!), hela kaffegången och allt godis hann hon med och jag tog kassan och senare bröd och mejeri, ja, frukten också.
Och så hann jag med att skriva en inköpslista.
Senare under kvällen skulle pv ringa och påminna om ströbröd till fisken som skulle paneras.

Fortfarande beställer jag frimärken, gröna påsar och sånt som hör posten till.
Dom här utrikesmärkena (som givetvis går att använda inrikes också) är bara så totalt underbara och jag skyller på alla stickinlägg hos Ulrika .., man blir väl påverkad till slut?


Fina (eller mer som charmiga) är även hönsfrimärkena, men se, det finns många som tycker att dom är "barnsliga" och på inga villkor vill dom köpa såna.
Särskilt mogna män tycker så.

Och dom här är väl helt ljuvliga ..!
Såna här vackra frimärken brukar jag sätta på brev som ska utrikes ..

I frimärkslådan ...., en hälsning till arbetskamraterna.
Det gäller rymdmärkena.

Värst av alla frimärken är nån slags rymdhistoriemärken, som dessutom är trekantiga och rent anskrämliga, eller kanske mest: krångliga att dela.
Ingen, inte en enda människa väljer såna häften, så nu har jag gett mig sjutton på att vi ska bli av med dem.
Vi får helt enkelt ta såna när kunder väljer att skicka REK som ju kostar 60 kronor.
Härligt, då blir vi av med dem!

Och nu är klockan snart halv elva och jag sitter här och väntar på SVT 1 och brittiska dokumentären Akuten.

9 kommentarer:

Dinah sa...

Åh, tänk att få ha dig som beställare av frimärken, Elisabet. Hos vårt ombud går det bara att köpa 1 sorts häften och de är de fulaste.(ja, och så har de förståss 12 kr också) Jag blir sur och ledsen när jag inte kan köpa vackra frimärken. Ska beställa egna från Kiruna. Så de så.
Var på filmfestival här igår. Såg bland annat "En oväntad vänskap". Den tyckte jag mycket om.

Elisabet. sa...

Dinah: när jag beställde frimärken på Ica i Ystad, gapskrattade arbetskamraterna (fast snällt ,-) när jag sa att "jag vill ha fina frimärken!"
Det spelade väl ändå ingen roll, tyckte dom, frimärke som frimärke!
Men det gör det ju!
Åååå, vilka vackra frimärken som ibland kommer från andra länder .., jag kan stå där som förstummad och tänka att oj,oj,oj om vi hade såna!
Jag tycker det är så dötrist med en stelt stirrande kung .., eller svanska flaggan för den delen!
Hönorna har jag ÄLSKAT, men som sagt, dom är inte tillräckligt allvarsamma, tycker somliga ,-)

Monet sa...

Åh, vad jag är fylld av beundran inför ditt arbete. Och dina kollegers förstås. Aldrig att jag förut tänkte på hur tungt och sliitigt det är. Man tror att det "bara" är att sitta stilla i en kassa och slå in varor. Men du har ju dina glädjeämnen också, härliga kunder och hönsfrimärken!

Elisabet. sa...

Monet: men jag har arbetat på det viset också .., suttit heldagar bakom en kassa, men ååå, det är kämpigt det med, men på ett annat sätt. Man blir totalt slut på i huvudet .., det FÅR ju inte bli fel och det är lätt att snubbla på en tangent ,-(
Lägg därtill besvär med nacke och axlar, som ofta kommer som ett brev på posten.

Elisabet. sa...

Men r o l i g t är det! Det glömde jag att skriva.

Dinah sa...

Jag älskar hönorna!
Hade anmält min unghund till ett valplekis. Vi ville gå på vippbräda och springa i tunnlar och sånt.
Kursinstruktören tyckte istället jag skulle gå en kurs med enbart lagotto. Träna sitt och sitt kvar och ligg och hundmöten och sånt.
Men det är inte vår melodi. Vi vi leva roligt och lite farligt. Sociala koderna får man ju nöta varenda dag när man är ute med hunden.
Samma med hönorna. Frimärken ska vara roliga och vackra.

Eva i Tyresö sa...

Å jag hade missat din text om frimärkena. Visst! Det är viktigt att de är vackra och stickade strumporna är FINA.
Sen avskyr jag de tunga backarna i mjölkkylen!!!!Måste du slita ut dig på dom?
Finns det inga hjälpmedel alls? Mattanterna i skolan fick så småningom lyfthjälpar som kunde höjas och sänkas!!! Men då var tanternas ryggar slut....särskilt min mammas....DISKbråck.

Jenny sa...

Men ååå... Nu missade jag ju veckans avsnitt av "akuten". Kanske finns det på svtplay? och vad gäller frimärkena, skulle jag med glädje köpa hönsfrimärkena! På jobbet har vi tyvärr bara de där tråkiga med svenska flaggan på! men, de går hem hos våra utländska turister...

Elisabet. sa...

Eva: det är inte så enkelt med lyfthjälpmedel i mejeriet. Dels är det trångt där inne och jag ser faktiskt inte hur det skulle gå till?

Egentligen är det ju ett karla-jobb det där .., att lyfta så mycket varje dag .., ja, jag fattar inte hur Carina, som är liten och tunn, klarar av det?

Hon är där mesta delen av dagarna, sen kommer jag på eftermiddagarna och varannan helg.

Men det mesta i affärer är tungt.
Kommer varorna är det hundratals kilo man lyfter .., står man i kassan är det samma sak .. man föser undan och lyfter och vänder sånt som ligger åt fel håll .., postpaket får väga max 20 kilo men kommer i stora burar och ligger huller om buller ..., tidningsbuntarna är JÄTTETUNGA och kommer två gånger per vecka och så ska ju returerna paketeras och göras .., jo, det mesta är tungt faktiskt ,-)