lördag 13 oktober 2012


Och vinnarna är ....
Den här veckan kändes det som om det var ovanligt många som var med i lotteriet.
(Vinnarna presenteras längst ner i inlägget, om ni har bråttom och inte orkar läsa ...).

Där var Kerstin i Dalarna vars dotter med pojkvän äntligen hade fått egen lägenhet, nu skulle det minsann bli många tomma ytor hemma hos Kerstin och då svarade ellem så här i en kommentar: "det är emot naturen med tomma ytor, exempelvis rensade rabatter ..", vilket fick mig att le.

Och Lena i Gävle hade, tillsammans med en kompis, besökt sin dotters fritidshus i närheten av Åre och dom hade plockat lingon på Trillevallen och besökt hemslöjden i Åre.

 Ann i Göteborg sa att förra veckans bästa nog var Syfestivalen i Borås, där hon mest gick omkring och "oh-ade" och "ahh-ade" över allt vackert!

I Mantorp hade Anne varit ute i skogen och plockat svamp, men också gottat sig åt fläsklägg med rotmos hos yngste sonen och mossfolk, ja, hon var lyrisk över hunden Cosmos och så den underbare maken och att solen strålade!

Eva på Frösön vittnade om hur intressant det var att lyssna till KG Hammar, särskilt föredraget om Dag Hammarskjöld .., och samma kväll hittade hon ett hjärtformat löv som gjorde hennes så glad, ja, som ett tecken var det.

Cecilia N i Härnösand drabbades av våldsam spinnlängtan, lämnade boken som hon läste och satte sig i stället vid den bruna spinnrocken .., sportigajenny hade arbetat x antal helger sedan maj förra året och äntligen, äntligen fick hon gå i säng en fredagkväll utan att ställa klockan på ringning - det var glädje det -!

Turtlan, vars pappa är svårt sjuk, vittnar om betydelsen av goda vänner.
Av Riktiga Vänner.
Så där som M som tröstar och håller om .., och vännen B som ringer och peppar och resekompisen som är i Turkiet och även han ringer och hör hur det är med Turtlans pappa och med henne själv..

Monet, hon gladdes över att i oktober månad kunna sitta ute och äta kvällsmiddag på terassen!

Ulrika i Västmanland skrev ingenting om veckans bästa, men det behövdes ju inte heller, för hon hade en bild som sade det mesta. Eller allt. 

 
 På samma sätt var det med Kerstin i Skåne, som hade varit på barnbarnets 4-årskalas.

Barbro i Uppsala hade, efter en sommar med sjukdom och elände, hämtat kraft i Grekland - på Kreta - och små, små fiskar hade gjort hennes barfotafötter så lena och fina.

annannan i Portugal, hon hade minsann röjt i sina lådor och äntligen fått Ordning och Reda i stora rummet och faktiskt var det på gång även i hennes arbetsrum .., ja, det där med ordningen, alltså.

Eva från Tyresö skickade en teckning som hon själv gjort, en bild som visade orsaken till hennes glädje. 
Det var dottern, sjuksköterskan på BVC, som hade hjälpt en syriansk flyktingfamilj med att skaffa fram en begagnad barnvagn, samt barnkläder och leksaker och åååå, så detta gladde Eva!


Mitt eget bästa var den här biblioteksboken som jag lånade .., Mississippi av Hillary Jordan.

Tänk, så mycket olika sorters glädje det finns och tack till alla som så generöst delar med sig!!

  
Och, efter många om och men .., här är vinnarna.


Stort och varmt grattis till er båda!

Nu är det bara att sätta igång och fundera över den här veckans bästa - guldstunden som etsade sig fast -!

Välkomna med era bidrag!

Adressen är: bisse151@gmail.com och gärna bild till!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen var det min tur att vinna, hurra!
Och så är det som så att jag som är en boktok redan har boken och då lyder jag ditt råd Elisabet och donerar den vidare.
Enligt mig så är det en måste-läsa-bok, för särskilt nu när det är så höstruskigt behövs det gapskratt.
Hörde också att boken ska bli film med Robert Gustavsson som gubben. Blir säkert hur kul som helst.
Tack och kram från Anne i Mantorp

Elisabet. sa...

Anne i Mantorp: vill du att jag skickar boken ändå? Hur som helst kommer ett tröstpris med posten ,-)

mossfolk sa...

Grattis grattis till vinnarna! Och den där boken undrar jag som just om det finns någon som inte har läst? Till och med min pappa gav den ett försök och han läser aldrig någonsin den typen av böcker.