måndag 11 mars 2013

En sån där dag att minnas ...


Fyra timmar - mestadels utomhus - allt i flödande sol ...., och jag räfsar löv och pytsar i säckar och innan veckan är tillända kommer jag att vara helt klar.

När orken (läs: räfslusten) tryter, sätter jag mig i trädgårdsstolen och dricker kaffe ur älsklingsmuggen .., småpratar med harry som leker med en gul boll och vill att jag ska kasta den, om och om igen.

Och jag tänker att vi borde göra ett mycket, mycket större trädgårdsland .., mera potatis, mera av morötter och sallad och annat som vi tycker om och pv har längtansfullt pratat om ett växthus - senast igårkväll - och jag försöker komma på var ett sådant skulle kunna stå och så påminner jag mig själv om att köpa fler buskar att sätta lite här och där, kanske mest för att dölja ratet, det som väl alltid kommer att finnas kvar. Lastpallar och sånt. Sånt som ska eldas upp. Nån gång.

Och jag tänker på tofsviporna och att snart kommer nog lärkan.

Skator, kråkor och kajor inreder sina bon med små och större kvistar.

På gräsmattan ligger drivor av plommonkärnor; det liksom rasslar när jag föser ihop dem med hjälp av räfsan, den som är så himla bra.

Sist av allt tar jag harry och går lillrundan .., vi möter brevbäraren i sin gula bil och hejar två gånger .., han ler alltid så varmt den mannen.

Och nu är det bara en timme kvar, sen stundar jobb till åtta.

Vilken underbar dag att leva detta har varit!

5 kommentarer:

Kattis sa...

Min dag har varit allt annat än underbar! Njuter dock av din, och hoppas på en bättre morgondag.

Ruta Ett sa...

Åh, ett växthus...DET skulle jag vilja ha...fast det blir knepigt i vår lägenhet.

Monet sa...

Om det är någon som kan konsten att fånga dagen så är det du, Eliabet! Jag hörde till och med rasslet av plommonkärnirna!

Monet sa...

Plommonkärnorna förstås!

Elisabet. sa...

Kattis: ja, dagar kan se annorlunda ut. Läste hos dig och tänkte på den unga tösen som - p.g.a. näteländet - tog sitt liv. Så gräsligt hemskt!

Ruta Ett: jag har aldrig haft nån dröm om ett växthus - tidigare - men nu kanske ,-)

Monet: somliga skulle nog kalla det för ett lättjefullt leverne ..,.-)