onsdag 17 juli 2013

Tolv barn var dom ....


Ja, Gud ..., man är så trött så när chefen föreslår att man ska tömma två lastpallar med djupfryst bröd som står i frysen ute på lagret, då säger jag att nääää, inte en chans!, jag orkar inte.

Det är första gången i mitt liv jag arbetsvägrar, men jag är totalt slut på.
Klockan är då fyra och frånsett kaffepaus på förmiddagen, så har det varit absolut fullt kaos!

Men vem vill läsa om sånt?
Allt det där vet ni ju.

Efteråt, när jag har moppat hem (chefen bad i stället ungdomarna att tömma pallen) och ätit fisksoppa - tillagad av den käre pensionatsvärden - tar jag mig till stranden.

Jag sitter i min rosaprickiga solstol och halvsover ..., ansiktet mot solen och jag tänker att mer slut på än vad jag är just nu, har jag nog aldrig i mitt liv varit.

Inte långt ifrån mig ligger en kvinna på mage och solar.
Hon har blå baddräkt och en bok ligger vid sidan om henne.
Jaha, ja .., hon är kund i affären och någon timme senare presenterar hon sig som "Godrrun", hon är från Tyskland egentligen men bor i Steninge.


Tre gånger badar jag.
L ä n g e.
En kvinna - också i blå baddräkt - kommer ut där jag är och vi pratar lite om hur vackert det är .., hon är här på syskonträff, men bor i Åkarp i Skåne.
Hon ser så snäll ut.

Och hon berättar att hennes morfar och hans elva syskon växte upp här i närheten, antingen i Steninge eller i Stensjö .., tolv barn var dom, stenhuggare nästan allesammans - ett hårt och slitigt jobb förstås - och närapå alla syskonen flydde fattigdom och elände och emigrerade till Amerika.

Jag dricker kaffe från termosen som pv hade med sig och jag ser honom ute vid fågelön .., han är ute med lilla segelbåten och dörjar makrill (ingen fångst ...) .., jag ser båten med seglet och uppe i slänten sitter ett tiotal personer och grillar korv och kött och dricker rött vin och en liten tös på halvåret ser min moped och tycker att den är spännande och sen åker jag hemåt; duschar länge .., vattnar blommorna .., tänker på att i morgon är jag helt ledig och snart är det slut på mejerieländet, ja, i alla fall för den här veckan.

Det är vad jag tänker på.

5 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Va fint med blå himmel och sommarvärme.
Se nu till att behålla detta nu till vecka när en sol- och värmetörstande Jämte kommer på besök.
Såg just på TV att det är bekräftat dåligt väder just i Jämtland, i jämförelse med övriga landet, denna sommar.
Två sista veckorna i maj var det högsommarvärme, juni var så där och de senaste veckorna i juli har varit mycket sämre än sådär.
Men jag är gläd ändå :-)

Bloggblad sa...

Och hur jobbigt du än har det, blir det som poesi när du berättar om det.
kram
Bloggblad

Eva i Tyresö sa...

JAG vill läsa om det!

Elisabet. sa...

gunnar i vaplan: ja, det lär ska vara kvar, värmen! Heja!

Bloggblad: fast nån poesi är det verkligen inte .., det är bara hemskt! Nästa vecka är jag kassörska igen. Arma Carina som då ska ha hand om mejeriet; det har hon alltid, men tar semester under den här perioden och nu förstår jag varför ,-) Det skulle jag också göra.

Eva i Tyresö: ,-) Ja, fast jag förstår ju att det blir tjatigt.

Elisabet. sa...

Ps. Jag tycker oerhört bra om min chef och vi har högt i tak och jag känner att jag kan vara helt uppriktig mot honom! Bara så ni vet. Ds.