torsdag 26 september 2013

Fem timmar ...

Gårdagens skörd av morötter. Man får koka många om det ska bli nåt.

... blev det på jobbet och det blev trivsamma såna.

Det är inte ofta jag arbetar tillsammans med Lena - vi är nästan jämngamla -, men nu hände det och i charken fanns A-M (ett år yngre än mig) och senare på dagen blev jag avlöst av Carina (också ett eller två år yngre än mig).
Med andra ord var det "det gamla gardet" som var i tjänst.

Han som - om inte alltför lång tid - ska bli tvillingpappa (och för övrigt pappa för allra första gången), kom aningen senare, då de blivande föräldrarna varit besök hos läkaren och vi fick veta att en av småtttingarna i magen nu vänt sig på rätt håll, dvs, med huvudet neråt.

Å, detta är ju spännande värre!

Nästan ännu mer spännande var det när KU-damen uppenbarade sig!
Alla som arbetar inom Hemköpkoncernen vet att då, när man ser henne komma in i butiken med det svarta blocket i ena handen .., då reser sig nackhåren.

I några timmar ägnar sig kontrollanten sedan åt att gå igenom hela butiken .., finns där några varor med utgånget datum ..., finns där hål i hyllorna ..., allt kollas .., och så får man ett visst antal poäng och allt sammanställs och efter några veckor får man sedan se hur ens egna butik och alla andra butiker har klarat sig ..., och åååå, man vill ju absolut inte skämma ut sig och inte bli godkänd.

Vi klarade oss!
Vilken lycka!  (Det brukar bli tårta dagen därpå, såna gånger!)

Moppade sedan hemöver .., det var inte lika iskallt som i morse .., och nu har jag suttit ute på stentrappan och druckit kaffe i solskenet, allt medan harry fått ägna sig åt att söka godsaker som matte gömt lite här och var på tomten.

Nu tänker jag ta bilen till Steninge och  k a n s k e   att jag vågar ta mig ett dopp, även i dag.

Kanske.




1 kommentar:

Bert Bodin sa...

En morotskaka - ja, i alla fall ett morotskex - borde det väl räcka till.