tisdag 24 september 2013

Spridda skurar ...


Kanoting, scouterna, fåglar, pingis, badminton, insekter ...

Måndagkväll.
Kommer hem från jobbet och i posten hittar jag ett ljuvligt collagebrev från Eva i Tyresö.
Så sällsynt det är numera, detta att få ett alldeles riktigt brev! 

Och Evas barnbarn Erik - han som tillsammans med pv var med om ett vådligt fiskafänge i fjolsomras -, har på en teckning visat vad som intresserar honom mest av allt. 

Ååå, så glad man blir av sånt!
Den teckningen ska hamna inom glas och ram, modell mindre.


På Instagram lägger jag upp en bild och visar hur det ser ut när rutinerna förändras. 
I vanliga fall cyklar pv iväg till jobbet vid sextiden på morgnarna, men på tisdagar är det annorlunda, då kan han vara hemma längre. 
Så nu på morgonen tar han bilen och åker ner till lilla hamnen för att ge sig ut till havs och hämta upp nätet som - olyckligtvis - legat i havet sedan natten mot lördag (hjärtflimret ställde till det och sedan blåsten). 
Harry förstår ingenting.
Va? Tog husse bilen? Ingen cykelhjälm hade han heller?
Så .., i stället för att ligga kvar hos mig i sängen, skuttar han ner och lägger sig på spaningsplatsen, dvs, ovanpå soffdynan på soffan Ektorp. 

När husse sedan kommer hem, en dryg timme senare (ena bojen hade försvunnit och just som pv fick upp nätet, lossnade det från fästet och sjönk till botten!), visste harrys glädje inga gränser.

Det blir tillsammansfika vid köksbordet och jag berättar att idag tar Lina nästan hela mitt arbetspass  - jag har fortfarande så ont - och det känns bra .., endast två timmars arbete för mig blir det då och sedan ska jag bara njuta.


Och sen får vi veta att Emma - trots att hon kämpat med en lårmuskelskada - är uttagen till EM-kvalet för flickor födda 1997! 

Tänk, vad hon och övriga töser får vara med om!
Det har spelats matcher i Israel, Litauen (eller var det Estland?), Island och nu ..., blir det kval igen, i Dublin på Irland! 

Heja töser och heja Emma!

// Sen tittar jag på Gomorron-tv och ser rapparen Petter. Honom tycker jag om. Min systers barnbarn, underbara Nathalie, intervjuade honom (när hon gick i mellanstadiet) och jag minns att hon tyckte att han var så snäll. Sånt betyder mycket. Just därför tycker jag också om Eric Gadd (som skrev ett personligt brev till AP) och fotbollsspelaren Jesper Blomqvist (som skickade foto och autograf och liten hälsning till Anders, det var när vi nyss hade flyttat till Ystad).

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Världens duktigaste barnbarn! Jag har sett några av programmen hon medverkade i. Så roligt att det går bra för henne.

Elisabet. sa...

Eva: ja, dom är duktiga alla som är med, men mormorshjärtat klappar ju extramycket för Emma förstås ,-)

Evas blogg sa...

Självklart är det så. Och du, byråmålningen är jättefin!

Elisabet. sa...

EVa: visst är den! Jag har nu ramat in den och ska sätta upp den på väggen.