söndag 22 september 2013

Sydamerikansk dagbok ...


"Så sitter jag här igen.

Midsommar kom och gick och i slutet av denna regntunga midsommar kom så Kristina och hennes bror med vännen Kennet. Mycket kärt besök.

Med sig hade de 15 paket gåvokläder, varav två var utdelade på Boliviasidan.

Oj, så glad och lycklig jag blev när jag öppnade ett paket som det stod "Ann-Gerd - privat" på!
Där var handdukar, sysaker i mängd, tre stycken saxar, barnfiltar, pennor, radergummin, ja, allt man kan önska sig när man har miltals till det mesta man behöver. Oj, så bra!

Vänta bara när nu Felipe kan börja arbeta igen. Då ska jag sitta och sy barnkjolar i mängd, så många fina tygbitar som jag fick på kuppen.

Jag har delat ut till de trasigaste skolbarnen och igårkväll var Frisias här och hämtade en säck med kläder till de större flickorna som går i skolan. Givetvis har jag bekymmer att de blir arga om jag inte ger alla som tigger, men jag vill bara ge de som som jag alltid har sett har ont om .
De som bara vill ha för att få nytt, för vänta tills det blir bättre tider.

Så har det varit fint besök här igen. Idag kom någon skolchef från Salta på besök.
Jag satt och tog ett fotbad när de kom, men det störde inte att vandra runt i kvällsdressen ...

Ja, här avbröts jag igen.

Det har varit en ovanligt orolig kväll. Slagsmål mellan två familjer utanför Felipes hus - med hela mötesskaran som intresserade åskådare -.

Sedan kom de med en grabb som var sjuk och jag ljuger inte om jag säger att det var säkert 20-talet åskådare i släptåg. Jag körde samtliga utanför grindarna innan jag ens började intressera mig för den sjuke.

Så kan jag tala om att jag äntligen har hittat Sverige på radion!
Utlandsnyheterna finns på många språk, nu gäller det bara att komma på när just den svenska uppläsningen börjar. Tre gånger har jag fått in Ekot.

Hoppas att allt är gott därhemma. De fina herrarna från Salta frågade hur länge jag tänkte bli kvar i Argentina och vad svarar man på sådant?

Ikväll kunde jag emellertid ha slutat min Argentinatid fortare än kvickt.
När jag gick från Olles i mörkret, så snavade jag, och eftersom jag hade väckarklockan i handen - jag ville ha den korrekta tiden för att kunna passa radionyheterna - så när jag då föll framstupa fick jag väckarklockan rakt i solar plexus.
Jag låg i mörkret och tänkte att nu är det nog färdigt.
Inte kunde jag få luft och det brände som eld i bröstet. Sedan började det surra i huvudet, men efter en stund raglade jag hemåt.
Nu är allt över.

Ja,nu ska jag göra kväll.
Klockan är 8 minuter i elva på kvällen och utlandsprogrammet pågår från Stockholm, men på spanska.
Nej, nu är det nyheter (svenska) på portugisiska!

Kramar till er alla frå a´mor!"

//Elisabet säger: om du kan följa med i mitt liv här nere på jorden mamma, så vill jag bara säga en sak: som jag älskar dig och din livsglädje och humor och självdistans! 

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Tack snälla Elisabet för att du delar de här dagboksinläggen! Jag tycker att det var så oerhört modigt av din mamma att ge sig iväg sådär. Det skulle jag aldrig våga!

Eva i Tyresö sa...

Vilken kvinna! modig är väl bara förnamnet och jag hoppas Elisabets budskap till henne går fram! Då känner hon sig lycklig i sin himmel!