torsdag 23 januari 2014

En orm har kommit i paradiset ...

Och när han slår bakut och skuttar omkring, är det inte långt ifrån att harry pinkar på sig.

Det är kanske två månader sedan som harry kom i närkontakt med det då nyligen uppsatta elstängslet till hästhagen. Sedan dess är han fullkomligt övertygad om att det var SJÄLVA HÄSTEN som var orsaken och när vi om morgnarna ska gå på promenad, tittar harry nooooooga ner mot hagen till!

Ser han  hästen (eller känner doften), vägrar han att gå nerför backen och ååå, som jag får locka och pocka för att få honom med mig!

Än värre är det när vi har gått mot kustvägen till - liksom en runda -, och kommer från andra hållet. Då händer det att hästaskrället tittar fram (ofta bara huvudet) bakom husknuten och då blir det  t v ä r b r o m s  hos min fyrbente kamrat .., han kryyyper förbi, eller springer en bra bit därifrån och tar skuttet över bäcken och sen fort hemåt!

För lille harhjärtat Harry, har det sannerligen kommit en orm i paradiset.

2 kommentarer:

Eva i Tyresö sa...

Vad skulle Cesar Milan göra???
När jag har varit dålig så tittar jag gärna på honom men det står alltid att man inte själv får göra som han. Han skulle nog strongt gått fram till hästen och visat att det inte var farligt och sedan skulle han nog släpat dit Harry med lugn trygg kroppshållning och röst. Harry avläser nämligen matte eller husse allra först.????Men inte är du rädd för hästar? Har du klappat hästen där i hagen?

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: det löser sig säkert så småningom, men just nu får harry springa en bit ifrån. Och nej, jag är inte rädd för hästen .., jag brukar stanna och ge den äppelbitar.