måndag 20 januari 2014

Tur att man kan ändra sig ...

Nu vet jag: hon heter Hiba Daniel. Tack Dinah!

Ibland blir man nästan aningen förskräckt över sina egna tankar.

Allt börjar med en nattradiopraterska som kommer från Norge och pratar i expressfart!
I vanliga fall har jag inga problem med norska, men nattetid - och när jag inte har något kroppsspråk att titta på -, då blir det plötsligt svårt, ja, det blir så krångligt så jag ofta helt enkelt slår av radion (till pv:s glädje, han vill ha tyst i sängkammaren!).

Nu har jag väl någorlunda vant mig, men bara någorlunda ..., och jag tycker själv att detta att lyssna till norska borde väl vara en självklarhet, jag får helt enkelt vänja mig.

Sen kom en ny förmåga i Gomorron Sverige; det är kvinnan ni ser på bilden, hon som sitter intill Micke Leijnegard.
Då fick jag problem igen, men av ett annat slag.
Å, jag tyckte att hon var så fruktansvärt stel...,  och programmet - som tidigare var rätt lättsamt så där på morgonkvisten - (får jag välja, vill jag inte ha Agenda eller Debatt till morgonkaffet) förvandlades till nånting helt annat.
Ibland bytte jag kanal.

Och jag hade förfärligt dåligt samvete .., vilken slags människa var jag egentligen, som irriterade mig på såna småsaker!?

Men det är väl förstås som när jag var ny på Hemköp och skulle hantera affärens postärenden  ..., det tar tid att bli varm i kläderna och känna sig avslappnad! Så är det förstås. Självklart!

Nu ..., tycker jag så alldeles oerhört mycket om den kvinnliga programledaren vars namn jag inte hittar (jag har skrivit och frågat SVT) och hon fixar sin del i ledarskapet hur galant som helst!

Varför var jag så snabb att döma?
Och jag skäms över hur småaktig jag var, då i början!

Snart - när jag vet kvinnans namn - ska hon få ett brev av mig.



10 kommentarer:

Anonym sa...

Hon heter Hiba Daniel. Så nu kan du börja plita. Dinah

Bert Bodin sa...

Haha - Det är väl klart att man får tycka!

Jag kan t.ex. tycka att morron-TV är värdelöst. När i himmelens namn har folk tid att titta på det. Tacka vet jag P1, som kan stå på lite diskret under tidig frukost och man är genast informerad om dagens viktigaste händelser.

Bert Bodin sa...

.. förresten... Hiba Daniel har jobbat på radion förr. Hade bl.a. Ring P1 en period.

Elisabet. sa...

Dinah: tack! Jag skrev på en gång! sd

Bert: nu var du allt lite inskränkt! Du arbetar dagtid och det är klart att du då inte tittar på Gomorron-tv!

Själv börjar jag klockan två eller tre och kommer hem halv nio, - sommartid halv tio -, alltså är min förmiddag din kväll.
Det är många program som jag kan titta på under förmiddagen, sånt jag missar på kvällarna.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: jag sitter ju inte hela tiden, nästan aldrig, men tv:n står på .., till fram emot tiotiden.
Sen brukar det vara några härliga norska naturprogram.

Turtlan sa...

Jag har också svårt för nattdamen som.pratar norska. Inte pga språket för hon har en lätt norska, lite svorska för mig som är vän vid norska.

Men jag tycker hon har så meningslösa ämnen och säger samma säker mest hela tiden. Jag kan också stänga av när det är hon.

Turtlan sa...

Inte vän.... van vid norska ska det vara!

Bert Bodin sa...

Jo, jag förstår att det passar med morron-TV för sådana som inte jobbar dagtid.

Men jag har flera kolleger som aldrig har radion på på morgnarna. Och de är superstressade redan kl 08.05, för att det knappt hunnit klä sig pga att de varit tvungna att titta på TV.

Radio - ett medium att klä sig till. ;-)

Med vänlig hälsning
Sign.: Mops.

Elisabet. sa...

Turtlan: då är jag inte ensam om den saken .., det gör det aningen lättare ,-) Bäst är - i mina ögon - Rickard Herrey, med lugn och trygg röst, precis vad jag vill ha nattetid. Men där är en kvinna också som är så bra, hon spelade upp fel bidrag i Steg för Steg förra veckan, men löste det så bra. Hon är toppen!

Elisabet. sa...

Bert Bodin: när jag arbetade dagtid, då var det P1 som gällde .., men jag tycker om att ha tv:n på i bakgrunden när jag äter frukost eller sitter här .., jag ser tv:n om jag böjer mig lite .., då kan jag följa med i nyhetessändningarna eller om det är nåt jag inte vill missa.