tisdag 24 juni 2014

Dagens fönster ...


Efter en runda på stan faller vi ihop som ballonger utan luft .., ja, vi ligger på soffan Ektorp herr pv och jag själv och det är trångt och inte det minsta bekvämt, men pv, han somnar inom loppet av fem sekunder och tänk, jag överdriver inte ett dugg!

Från radions P1 lyssnar jag till Sommarprogrammet med DN-krönikören Johan Croneman.
S o m   jag brukar irritera mig på den - i mina ögon - så kaxige och självgode herr Croneman .., alltså har jag nästan inga förväntningar alls på hans prat och kanske är det därför som jag faller pladask?

Vi är nästan jämnåriga, krönikören och jag själv .., det är gott om igenkänning (även om jag aldrig bar något FNL-märke .., och inte gick jag i demonstrationståg och inte idkade jag fri sex, jag är ju ändå så blyg när det gäller sånt  ..) och jag tycker alldeles omåttligt mycket om musiken i programmet.

När programmet är slut, vaknar pv och jag säger att "ååå, vilket bra program!", det tycker han med, säger han som har sovit hela tiden.

Det måste vara allt fotbollstittande som suger musten ur oss .., vad annat kan det vara?
Nu, när klockan är halv fyra har pv gått upp i sängkammaren, ja, han ska "ta igen sig lite ..", kanske ska han inte heller sova i tält i natt ..., säger han.

Själv tänker jag gå ut och sätta mig i solskenet.
Nu är himlen blå igen.
Det är inte klokt.
Tre månader av konstant solsken.
Kommer jag någonsin att få uppleva dess like?

6 kommentarer:

gunnar i vaplan sa...

Det där med konstant solsken kommer det nog att bli ändring på när ni kommerupp hit till Jämtland.
Men välkommen ändå..!

Mian sa...

I början av maj var det väl en del regn även hos er? Men visst har det varit särskilt många fina dagar just denna vår. Nu vill jag ha ett rejält stabilt högtryck så att det känns som sommar och semester på riktigt. Dock inte för varmt. Det vore perfekt med 22 grader och en mycket lätt sval bris. Och varma mysiga kvällar på det. Tack.

Elisabet. sa...

gunnar i vaplan: det gör inget, det viktiga är att hälsa på fina vänner!

Mian: ja, det har säkert varit någon eller några dagar, men jag kommer inte ihåg dem. Det är helt makalöst. Ska skrolla bakåt och se.

Elisabet. sa...

Mian: har nu skrollat baklänges, jo, i början av maj hade vi två eller tre dagar av regn, men det är ju ingenting! Sen är det något enstaka stänk bara. Underbart!

Mian sa...

Härligt med så många fina dagar. Här hemma är det extremt torrt i markerna nu och väldigt lågt vattenstånd, det märker vi när vi besöker lokaler där vi tittar på sländor.

Elisabet. sa...

Mian: det är likadant här ..., rabatten mot grannen är som en öken ..., obegripligt att nånting lever och frodas .., men bolltistlarna tycks trivas som fisken i .., nja, inte vattnet, men i öknen kanske ,-)