måndag 23 juni 2014

Tre veckors semester ....


... har jag inte, men jag låtsas att mina sista tre sjukskrivningsveckor är vanlig semester.
Idag är alltså dag 1.

Ingenting särskilt gör vi och ändå mycket.
Pv klipper gräsmattan .., jag fixar lunchen .., friherrinnan tittar förbi och får med sig krasseplantor hem. Trivsamt småprat på altanen. Kaffe och nybakade kokoskakor.

Vid tvåtiden tar vi bilen och kör till Steninge.


Det blåser friska vindar, men vi sitter i lä .., en bra bit från vattenbrynet.
Pv läser GP ., högläser en dikt som handlar om svensk sjukvård eller bristen på sådan .., sen blir det matchtider för fotbollen och hur tabellen ser ut .., vem som måste vinna för att gå vidare .., och jag säger att hoppas det går bra för den svenske domaren, han som har fått Brasilien - Kamerun på sin lott.

Intill oss sitter / står ett sällskap kvinnor i 30-årsåldern.
Dom är uppenbarligen på nån slags kurs och står två och två och spretar ut med fingrarna eller går på hälarna och jag funderar över vad detta handlar om?

Pratar med sonen i Malmö.
På onsdagförmiddag kommer han upp, tillsammans med sin australiensiske kompis vars hund Molly k a n s k e  ska ta tillbringa ett par veckor här i början av augusti, ja, under tiden Mollys husse och matte är på besök down under.
Nu ska vi liksom se om Molly - som enligt Anders är väääärldens snällaste - och harry kan tänka sig att umgås.
Vi får se hur det går.


Sen badar jag.
På samma sida som stegen är vattnet grumligt och närapå fyllt av tång, så nu går jag i på andra sidan, från stranden till. Det går bra det också .., här är är vattnet glasklart och säkert 21 grader varmt.
Länge ligger jag i och tänker att just så mycket lyckligare än så här, kan jag knappast bli.
Ingenting i världen går upp mot att simma under ytan i ett lagom svalt hav.

På väg upp till pv, möter jag två äldre par som frågar om det var kallt i vattnet och jag säger näää, inte alls, det var jätteskönt .., och det visar sig att dom är på husbilssemester med siktet inställt på Skåne och Österlen. Ena paret kommer från Piteå.

"Passerar ni Ystad, så stanna gärna till .., den stan är sannerligen värd ett besök!" säger jag.

Och sen åker vi hemåt, pv och jag själv .., och nu är han ute och springer milen.
Det gäller att ligga i inför Prinsens Minne i augusti.

7 kommentarer:

Tony sa...

Fina bilder och trevlig text.

Melody and M.E sa...

Till Ystad ska jag i morgon och visst är det en fin liten stad. Tyvärr håller många små butiker på att försvinna, men det beror nog på Internethandeln och inte så mycket på att turisterna! Däremot är det risk för att turisterna sviker om butikerna försvinner, det blir liksom roligare att åka till Malmö en regnig dag.
Kram M.E

Melody and M.E sa...

Till Ystad ska jag i morgon och visst är det en fin liten stad. Tyvärr håller många små butiker på att försvinna, men det beror nog på Internethandeln och inte så mycket på att turisterna! Däremot är det risk för att turisterna sviker om butikerna försvinner, det blir liksom roligare att åka till Malmö en regnig dag.
Kram M.E

mossfolk sa...

Spännande då, att se vad Harry tycker om Molly!
Och jag har inte badat en endaste gång i år...

Elisabet. sa...

Tony: tack snälla!

Melody and M.E: Ja, jag ser ju tydligt på jobbet hur otroligt mycket mer som nu beställs via nätet. Hyllorna dignar av postpaket och hur det ska gå när det blir jul, fattar jag inte. Synd är det.

mossfolk: ja, det blir intressant .., det är en 8 månaders Amstaff ....., .som enligt Anders är världens snällaste.

Cecilia N sa...

Här sades vattnet hålla nio grader i söndags.
Inte mycket som tänder badlusten här ...

Elisabet. sa...

Cecilia N: det är nästan obegripligt att vi bor i samma land! Nåja, nästa vecka ska jag väl våga mig i kallare vatten än vad vi har. Kanske ,-)