tisdag 24 juni 2014

Efteråt ...

Mot väster till.

... efter sommarprogrammet, då när pv blev så förskräckligt trött .., går han upp och lägger sig i sängkammaren och själv tar jag mig an en av rabatterna .., flyttar om lite .., funderar på vad som borde planteras var och om jag möjligen kan dela på några av plantorna?

Så kommer pv ner.
Han har huvudvärk och ser måttligt pigg ut .., jag frågar om han vill följa med till Steninge för ett eftermiddagsdopp och det vill han och jag ringer friherrinnan och frågar samma sak, jodå, hon är med!  Två minuter tar det att komma dit.
Några hundra meter hemifrån upptäcker vi en överkörd ekorre som ligger mitt på vägen.

Det är mycket folk på stranden .. , mest barn, vilka troligen bor på Steningegården .., jaha, det kanske är nåt slags läger eller koloni? Barnen försöker fånga krabbor .., några upptäcker en död manet och frågar om den bränns?


Och åt andra hållet.

Bakom oss, mot Getinge till, är himlen mörkt, mörkt blå.
Det är det som är så fascinerande med att bo nära havet; att vädret växlar nästan hur snabbt som helst!
Det är också det som oroar mig vid en eventuell segling till havs .., detta att man inte kan vara helt säker på nånting.

Vattnet känns betydligt svalare idag .,. kanske arton grader, kanske nitton?
Jag dyker .., simmar under ytan och ser tångruskor och viftar med vänsterhanden mot en manet stor som en mindre badboll. Försöker med bentag, men det går inte alls. Att vinkla vänsterbenet och sparka till, nej, det får vänta.




Efteråt.
Tar den sedvanliga bilden och tänker på dig Monet och ler lite .., ja, jag tänker på alla som kanske ledsnar på såna bilder, men jag tycker så mycket om dem .., jag ska förstora bilden, sätta den inom glas och ram och ha den intill mig på sängbordet.

När vi är i november och allt är grått och dystert, då ska jag titta på bilden av mina fötter i sanden och minnas den där sältan ..., ty idag var havet saltare än på länge!



Pv, han står kvar på stranden och har sin fodrade skogshuggarjacka på sig .., det vill till mer än mulet väder och arton grader i havet, för att han ska lockas till bad.

Men följer med, det gör han.

Och nu stundar fotbollsmatch.
Igen.
Och igen.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Det ser så underbart ut,och själv badar jag väldigt sällan.
Absolut inte i sjöar,men utomlands om det är väldigt varmt och klart vatten förstås ;)

Elisabet. sa...

Jessica: jag skulle nog hamna på psykakuten om jag inte finge bada .., det går bra med insjöbad också ,-)

christel sa...

Så skönt med havsbad. Tyvärr är jag allergisk mot en sötvattensalg så när vattnet är badbart i vår lilla sjö kan jag inte bada.
Tur det finns en pööl då ;)

Ruta Ett sa...

Jag är som pv, vill ha varmt i vattnet om jag ska bada, men då kan jag vara i lääääänge!

Elisabet. sa...

Christel: å, vilken fasa att vara allergisk mot sånt! Tur att ni har ju poolen, det måste vara en lycka!

Ruta Ett: nu vill jag inte heller ha iiiskallt som i Ystad senast .., det var bara hemskt! Men allt från arton och uppåt är helt okej ,-)