onsdag 18 juni 2014

Idag ... 


... blev det moppetur till Harplinge, inte långt från Haverdal .., där Sonja just då var på besök hos sin dotter - den nyblivna tvillingmamman - och jag hade med mig nyplockad fläder i en stor hemköpskasse och sen satt vi där och gosade med lille Alfred (bilden) och hans bror Elliot.

Tänk, att ett par tvillingbröder kan vara som dag och natt!
Ja, jag vet .., det är som syskon bara .., men ändå.
Och så tryggt att vila mot mormor Sonjas bröst!


Om ens pappa är engelsman .., då är det förstås inte så underligt att en hel drös med barnböcker är på engelska. Vilken gåva, detta att bli tvåspråkig alldeles gratis!


Men se där ... där är även flera böcker på svenska och nog känner man igen Christina Alvners figurer! Så roligt!

Skålen inhandlades hos en keramiker på Limhamn, utanför Malmö. Jag tycker om färgen.

Efter ett par timmars samvaro (pv kommer cyklande dit också och dricker kaffe med oss ..), svänger jag förbi affären där fiskbilen är just idag. Jag köper färsk rödspätta, lite räkor och var sin havskräfta .., spättan blev det middag, det övriga får bli till kvällens mellanmatch i fotboll och mest för att fira att pv nu äntligen har sommarlov.

Oj, så han njuter!!

Medan jag fixade middagen, tog sig pv an husvagnen, den som ska bli hotellrum för en natt, till den kattallergiske mågen. Nu är den rengjord såväl på ut, - som insidan och alla dynor är på långvädring.
För att lättare komma åt att skura hela vagnen på utsidan, drogs den fram några meter.
Men åååå, så spännande detta blev för familjen Skata som nu har spankulerat fram och åter och inspekterat vad som egentligen är på gång!!
Och harry, han har lagt sig i bilens baksätet .., förmodar nog att det är resa på gång.

Nu blir det fotboll!

5 kommentarer:

Anonym sa...


ja du pv , du fick ingen lång ledighet,jobb direkt

Ha nu ett riktigt skönt sommarlov!

hälsar Friherinnan.

Elisabet. sa...

friherrinnan: haha .., men det var självvalt ,-)

mossfolk sa...

Vad mysigt med en mormor som bor så nära.
Och alldeles perfekt att bli tvåspråkig, bara sådär. Ja om nu pappan pratar ordentligt med barnen på engelska, men av böckerna att döma blir det nog så :)

Christinas illustrationer är så härliga!

Musikanta sa...

Fantastiskt spännande fotbollsmatch! Heja Chile!!!

Jag har träffat en liten pojke på 2,5 år idag som pratar både spanska och svenska. Mamma spanjorska och pappa svensk. Härlig gåva att bli tvåspråkig redan från början som du skriver.

Besvärligt med allergier. Kent har snorat och nyst i en vecka nu - vet inte vilket gräs i ordningen som är orsak till det...
Kram

Elisabet. sa...

mossfolk: och vilken lycka när mormor är närmare åttio, men ändå så pigg.
Och TRYGG. Distriktsskötersketakterna sitter minsann i. Och ååå, så den lille Alfred låg och gosade mot mormors bröst!

Musikanta: Ja, det är ju en verklig gåva det! Min syster gjorde misstaget när dom emigrerade till Australien, att dom - i nån slags välmening - bara pratade engelska med den då tvåårige sonen. Så himla dumt! Nu talar han en slags ..., ja, lite barnslig form av svenska, trots att han är nära fyrtio år.