tisdag 10 juni 2014

Men imorgon ...


... lär det vara slut på det roliga, då ska det åska och regna.

Nå, men idag - precis hela dagen - har det varit nästan som utomlands.
Som i Grekland.

Vid 11-tiden moppade jag iväg till Steninge och där mötte friherrinnan upp och vi slog oss ner nära vattnet .., hon bjöd på kaffe och nåt hembakat gott ...., och så blev det bad på bad.


När pv kom hem i eftermiddag, då tog vi en sväng till Steninge igen. Den alltid så rara Lena hade då sytt i resår i min baddräkt, för hur det nu är så märks tydligt jordens dragningskraft och detta gäller även rumpor som nästan kan ramla ut från baddräkten .., men nu är gumpen på plats!
Tack Lena!

Och vi badade läääänge och där, vid räcket, stod den alltid så vänlige distriktsläkaren Mats.
Han är pensionerad numera, men det var han som (vid ett inhopp på vårdcentralen) ordnade remissen till ortopeden i Halmstad. Han gjorde det utan knot .., och sen var allt igång.

Nu visade jag honom mitt eleganta knä och han looooog och jag sa "tack snälla!"

Ikväll kunde jag för första gången vinkla ut vänsterbenet lite .., plötsligt var det inte bara hundsim.

L y c k a.



4 kommentarer:

mossfolk sa...

Det är något jag verkligen kan sakna här, att ha ett badställe i närheten.
För övrigt önskar jag ett mellanting. Liiite har jag gnällt över värmen idag... men åska och regn var väl kanske inte riktigt vad jag tänkt istället. Och de här sommarkvällarna efter varma sommardagar är helt underbara!

Elisabet. sa...

mossfolk: idag är det ett mellanväder .., lagom varmt eller svalt. Känns skönt, det med. Och utan vatten vet jag inte om jag skulle uthärda ..., uppvuxen med vågskalp bara 50 meter från barndomshemmet ...

signatur badsugen i Porto sa...

Jag ska be att få tala om att i det här utomlandet har det inte varit över tjugo grader på stranden på veckor och vattentemperaturen är 15-16 grader.

Vi ska få uppemot 30 grader i luften några dagar nu - det är väl inte mer än rätt att vi får en liten slev av badvärmen också!

Elisabet. sa...

badsugen i Porto: stackars krakar! Igår var det nog 22 grader i havet, tror jag. Kom genast hem!