onsdag 29 april 2015

Dag 1 av 3 ....


... gläds vi åt solskenet, även om vinden är iskall. Mössan åker på när det är dags för hundpromenad,
På andra sidan kustvägen, ser det ut så här .

Här, på Ekebacksvägen, är det mest sommarhus .., och här bor ett trevligt par från Göteborg - mannen är en flitig motionär och syns nästan dagligen ta långrundan och han går med väldig fart och har ett så varmt leende -.
Marken är nästan täckt av snart utblommade vitsippor.Vid Lilla Stensjö finns ett hönseri - det är det som skymtar till vänster i bilden -, och där tycks det finnas tusentals höns. Nu ska dom snart släppas ut. Två män har i en veckas tid satt ner pålar och snart kommer stängslet upp. Nio hektar får hönsen att spatsera omkring på!!!
Ack, att man vore ledig just när själva utsläppet ska bli av!Promenader, det är minsann ingenting för lilla Nelly.
Fyyyy, så trist!
Nästan hela tiden är hon minst 100 meter bakom oss och vi får vänta in och ropa och locka.
Men se, när vi svängt av här och nästan är hemma .., då får hon en väldig fart!


Idag den 29:e april, på det som skulle ha varit mammas födelsedag, ser det ut så här på grannens tomt. Nu har dom återvänt från Småland och Nelly blir så glad, så glad när hon ser Göran och skuttar glatt fram till honom .., viftar på svansen och låter sig välvilligt klappas.


Och så här vackert är det på vår tomt.
Jodå, det blev ett lass till med ved ..., mycket riktigt.
Men nu var det väl ändå sista svängen, hoppas jag?
(För övrigt ryms det snart inte mer i vedskjulet och var ska igelkotten rymmas ...?)

7 kommentarer:

cruella sa...

En fin vän till oss fyller 50 just i dag och delar alltså födelsedag med din färgstarka och drivkraftiga mamma. Vi ska till T på en liten sammankomst, en liten förfest kan man säga, för den riktiga balunsen sker i höst. Jag ska tänka på din mamma och dricka en skål för henne också, kära Elisabet!

Eva i Tyresö sa...

Igelkotten klarar sig säkert under vedbodsbråten!!! Låt vedkapningen ha sin gång så blir pv nöjd!

Elisabet. sa...

cruella: jag läste dina vänliga rader när vi satt på thai-restaurangen och det ska jag säga att det var nära att jag hade börjat gråta :)

Eva i Tyresö: ja, men nu är jag döless på att ha ved på gården! Nu får det vara nock ,-)

Monet sa...

Du tror inte att Nelly, som ju är till åren, inte riktigt orkar med den här sortens långpromenader? Vi har ju haft en Jack Russel som på sin hösts dagar också tappade tempo och det var artros och annat elände som gjorde att det gjorde ont helt enkelt. Men hennes matte vet väl detta i så fall?
Det kan ju vara att hon har ont i knäna precis som du?

Elisabet. sa...

Monet: nej, det är ingen fara. När Nelly är med är det lugnt tempo som gäller och sen, när vi närmar oss Ejdervägen, då springer hon som en raket - hoppar och skuttar - och blir femton år yngre :)

Däremot kan vi ju notera att hon både ser och hör illa, men det gör ju vi människor också.

Och vi går inga milslånga promenader med henne, kanske en halvtimme i sakta mak. Harry långleds ....

Elisabet. sa...

Ps: Jo, visst kan hon ha artros, men i så fall är den väldigt hit-och-dit-aktig. I förrgårkväll sprang hon som en galning runt-runt-runt, hoppade och skuttade och flög säkert två meter i luften .. när jag kom hem från jobbet. Vi bara gapade. Men se gå på kissrunda gillar hon inte. Jag tror att hon är rädd att missa nån mat hemmavid ,-) Det är det hon lever för. Ds.

Anonym sa...


Så spännande det ska bli att se alla dessa yra höns springa omkring. Det blir nog många bilar som kommer att tvärnita på Kustvägen.